Велика помоћ за Кузмановиће из Модриче (видео)

Велика и вриједна помоћ стигла је за осмочлану породицу Кузмановић из Модриче, а ради се о дограђивању постојеће куће са комплетним унутрашњим опремањем техником и намјштајем. Такође, копањем бунара и уградњом водоводних инсталација породица је по први пут добила воду у кући, па можемо слободно да кажемо да смо се са наше стране потрудили да овој породици обезиједимо прије свега нормалне услове за живот и одрастање дјеце, а које до сада нису имали.

Вриједност испоручене помоћи износила је 30.327,04 КМ, а највећи дио средстава прикупљен је путем велике кампање коју смо покренули након наше посјете породици, као и на првомајском дружењу у Ахену, турнирима Тројка из блока у Пошгруну и Тројка из блока у Требињу.

Велику захвалност за провође акције помоћи породици дугујемо свештенику Јадранку Стојановићу, као и Црквеној општини Копривна и Епархији Зворничко-тузланској Српске Православне Цркве, на чији позив смо први пут и посјетили породицу, а који је даље координирао сам ток акције и  на самом крају освештао нову кућу у коју се уселила породица.

Чувши за акцију помоћи коју проводимо и на позив оца Јадранка акцији су се прикључили још и Купатила Галија из Бања Луке, ЕЛЕЛ намјештај из Модриче, BW COMPANY из Добоја, Новак Кузмановић и Пекара Клас из Модриче, те Остоја Јаковљевић, Цвијетин Павловић, Милош Грујић, Славко Видовић и Цвијета Марковић који су нам својим донацијама у виду керамике, намјештаја, технике, опреме и др. значајно олакшали провођење и којима морамо и на овај начин да захвалимо.

Да подсјетимо, породицу Кузмановић чине чине отац Ђорђо (41) и мајка Драженка (36) и њихово шесторо дјеце Стојан (17), Горан (14), Стефан (12), Илија (8), Раденка (6) и Дражен (4). Увидјевши приликом посјете заиста нехумане услове у којима породица живи и у којима дјеца одрастају, прије свега због скученог простора, без воде, кухиње и купатила, нисмо много чекали и одмах смо се дали на посао, како би бар тај основни животни сегмент ријешили породици.

Кузмановићима јесмо ријешили један велики проблем који су имали, али породици преостаје борба и даље и помоћ ће бити потребна и у времену које долази, поготово због проблема које дјеца имају са говором и о којем смо писали у нашем извјештају о посјети.

Морамо признати заиста је лијеп осјећај када се једна оваква акција помоћи заврши и када сви они који су је спровели у дјело могу за тренутак да застану и одморе после ње. Посебно радује човјека када се осврне уназад и сагледа сам почетак акције и велики број донатора који су притекли у помоћ породици на наш апел који смо објавили, а на самом крају сузе радоснице и осмијехе малих Кузмановића. Али Кузмановићи су само једна кап у мору вишедјетних породица која требају нашу помоћ и превеликог мјеста за одмор нема.

Хуманитарна прича коју смо започели да причамо и коју ћемо, надамо се, оставити покољењима да причају и преносе и својој дјеци, жељно исчекује нове наставке и нове акције помоћи. Досадашња дјела милосрђа и спремност на помоћ наших донатора нам са правом дају сигурност да кажемо да је све ово само почетак, могло би се чак рећи и веома успјешан, али ипак само почетак јер је много незавршеног посла испред нас.

Зато морамо на крају и ове акције, без обзира колико је била успјешна, још једном скренути пажњу да наша борба за боље сутра вишедјетних породица не престаје, да никада неће престати, већ да нам служи и да ће нам служити искључиво да можемо на крају да дамо одговор шта смо радили, за шта смо смо се борили или једноставно речено зашто смо живјели.

Такође ћемо на крају, још једном, позвати све наше донаторе да наставе да прате и подржавају рад наше хуманитарне организације путем наше донаторске платформе, као и да покушају да алармирају што већи број нових донатора јер је, како смо рекли, све ово само почетак.

Идемо даље!

СЗС Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи