Велика помоћ за Поповиће из Лознице

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком године једанаесточлану породицу Поповић из села Воћњак крај Лознице. Три генерације, родитељи Милисав и Јасмина, њихова деца Жељко (19), Наташа (18), Милица (14), Ана (11), Радојко (8), Бојана (5) и Сузана (1), и дека Радојко и бака Мира, живе у трошној кући и са стрепњом чекају сваки нови дан. Помоћ породици Поповић из Лознице

Тек почетком 2017. године по први пут су добили социјалну помоћ и дечији додатак захваљујући залагању добрих људи из Лознице који су им помогли да се изборе са папирологијом за своја права. Добри људи наставили су да помажу овој многодетној породици захваљујући сјајној екипи Срби за Србе из Лознице који су ове године организовали још један успешан турнир Тројка из блока који је био намењен за директну помоћ Поповићима.

Помоћ породици Поповић из Лознице

Уз помоћ донатора из целог света, најхитнија помоћ стигла је у њихов дом. А оно што им је било најхитније су: мотокултиватор са приколицом, комбиновани фрижидер и веш машина у вредности од 291.480 динара.

Помоћ породици Поповић из Лознице

Ствари на које су људи који су навикли у иоле нормалном животу, донеле су велику промену у кућу Поповића. Фреза са приколицом доноси извесне пословне могућности за вредног оца Милисава и деду Радојка, који су и иначе највећи део времена у надницама код комшија и на оближњем гробљу. Сада ће моћи да пронађу више послова и њихове услуге ће бити траженије.

Помоћ породици Поповић из Лознице

Веш машина и комбиновани фрижидер олакшаће мајци Јасмини свакодневни живот са седморо деце, а тешко је и замислити како је то све до сада изгледало, посебно без веш машине.

Помоћ породици Поповић из Лознице

Хуманитарна организација Срби за Србе се захваљује у име Поповића свим донаторима из целог света који су се одазвали овом апелу, а посебно свим драгим тројкашима из Лознице и околине који нису остали незаинтересовани пред проблемима својих комшија, него су прешли са речи на дела и однели још једну велику победу у борби против сиромаштва.

Помоћ породици Поповић из Лознице

Ова најпотребнија помоћ стигла је врло брзо у дом Поповића, а њима предстоји даља борба у којој треба да подигну седморо деце и да их изведу на прави пут. На том путу чуваће их икона Пресвете Богородице, дар братства манастира Хиландара.

Помоћ породици Поповић из Лознице

И тај пут ће сада бити нешто лакши зато што знају да постоје добри људи, њихове комшије, добри људи из целог света који су ту да помогну када је најтеже.

Помоћ породици Поповић из Лознице

Поповићи из Лознице – Деца су наша будућност!

Рачуни и потврде финансиране помоћи