Велика радост у дому породице Шућуровић!

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе успешно су привели крају још једну велику акцију! Прилику за нови и срећнији почетак добила је породица Шућуровић из Стублице, села које је двадесет километара удаљено од Трстеника.

Помоћ за породицу Шућуровић обухватала је: доградњу две собе и ходника, постављање крова, олука и лимарије, развлачење електричних инсталација, постављање подова (ламината и плочица) и столарије, куповину кревета и ормара.

Изглед куће пре радова


Укупна вредност помоћи износила је 1.474.610 динара, што је било сасвим довољно да се овој скромној и вредној породици омогуће нормални услови за живот, посебно имајући у виду да породица Шућуровић броји чак деветоро деце, па ће обезбеђена помоћ сасвим сигурно допринети правилнијем и успешнијем развоју њихове деце. Посебну захвалност дугујемо Србима у Кини који су овај пројекат подржали донацијом од 2.012 евра.

Некадашњи изглед собе и стари кревети на којима су деца спавала


Ову велику породицу са оцем Драганом и мајком Иваном чини још деветоро мале деце: Анђела (13 година), Милица (12), Јован (11), Урош (10), Емилија (6), Наталија (5), Тамара (4), Вељко (3) и Илија (2).

Као што смо и писали након прве посете, отац Драган и мајка Ивана нису стално запослени и као породица не примају социјалну помоћ, а малу и недовољну помоћ добијају у облику дечјег додатка. Породица се издржава радом оца Драгана који се бави пољопривредом на свом земљишту и колико је у могућности повременим надничењем по селу.

За разлику од ситуације која нас је дочекала током првог обиласка, када смо имали прилике да сведочимо веома тешком животу ове породице, овога пута у дому породице Шућуровић дочекала нас је веома позитивна атмосфера!

У прављењу овакве атмосфере посебно су се истакла деца, која су нас „натерала”, да одмах обиђемо њихове нове собе, како би нам показала ко спава у којој соби, и ко је узео горњи а ко доњи кревет.

Oно што нас је посебно дирнуло су цртежи који су нам уручени као захвалнице. Деца су нам приликом уручивања поручила да су цртежи захвалности намењени и свим нашим донаторима, поготову онима који су им помогли да остваре своје дечије снове.

После оваквог сјајног дочека, нама није остало ништа друго него да „поделимо срећу” са породицом Шућуровић и кренемо у нове победе! Ове године остало нам је још нешто мање од 200 угрожених породица које планирамо да помогнемо. Позивамо вас да наставите да подржавате наше акције, како бисмо заједно могли да испишемо још пуно оваквих прича!

Рачуни и потврде финансиране помоћи