Биоскоп из блока у Градишци

Хуманитарна пројекција филма “Ви идите, ја нећу”, у склопу пројекта “Биоскоп из блока“, а у организацији Срби за Србе, одржана је 01.03.2019. године у Kултурном центру у Градишци. На самој пројекцији присуствовало је око 200 гледалаца. Средства у износу од 1551 KМ, која су прикупљена већином од продаје улазница и хуманитарне кутије, биће усмјерена за помоћ вишечланим породицама на Балкану.

Осим неиспричане истине о косовско-метохијском страдању српског народа филм приказује и вјерско и културно наслеђе кроз историју.

Циљ ове хуманитарне пројекције јесте прикупљање неопходних новчаних средстава за угрожене српске породице и породице са четворо или више дјеце.

– Косово јесте наш завјет и наша света земља на којој се налазе наше највеће светиње. Космет је колијеква наше духовности, наше културе, православља и српског идентитета – истакао је аријерејски намјесник Гојко Слијепчевић.

Филм посебно расвјетљава догађаје из 1998. и 1999. године, са освртом на породичну драму несталог Милоша Ћирковића из Бјелог Поља код Пећи. Приход од улазница биће додијељен породицама са четворо и више дјеце.