Видовдански догађаји у Челинцу

У Видовданској акцији хуманитарне организације Срби за Србе која се спрводи широм света, Челинац је по први пут учестововао са три догађаја. Организовани су Журка из блока, Пенали из блока и Пикадо из блока. Прикупљено је 628 КМ за породицу Ђурић са шесторо деце из Челинца.

Отварање је почело 27.06. у 20 часова са Журком из Блока у пабу Чичина Брада. Журка је почела са лаганом поп-рок музиком, а до краја вечери могли су се чути тврђи и жешћи тонови из панк жанра. Сјајну забавну вече приредио нам је бенд Burs Brothers. Биланс на крају вечери је износио 262 КМ.

На Видовдан, 28. јуна одржани су Пенали из Блока, у Јошавци надомак Челинца. У овом догађају учествовао је мали број такмичара и поред тога што је било доста заинтересованих. Свега 10 такмичара је учествовало гдје су шутали пенале од гола до гола. У том кратком, али забавном возићу побиједу је однио Далибор Станојевић. Организатори турнира „Видовдански турнир Јошавка“ су одушевљени са овим догађајем те су одма обећали да ће се Пенали организовати и за идући Видовдан. Износ новчаних средстава прикупљени те вечери износи 135 КМ.

За крај 01.07. у Кестен пубу одржан је Пикадо из Блока. Расположење учесника је била на високом нивоу као и гледалаца који су дошли да подрже овај хуманитарни догађај. Неизвјесност око пролаза у слиједећу фазу такмичења била је од самог почетка. Борбу за побједника започела су 23 такмичара. Ипак на крају је био само један шампион, а побједницу су сви који учествовали. Укупно је прикупљено 231 КМ. Прво мјесто освојио је Дарко Тубић који је био бољи у финалу од Милана Малића. Треће мјесто припало је Милијану Павловићу.

На крају, још једном се захваљујемо свим учесницима и свима који су подржали ове догађаје. Позивамо све да нас и даље прате, јер нас до краја године очекују нови догађаји у Челинцу.