Воља оца Бобана да изведе децу на прави пут никад није била јача! Помогнути Минићи из Врмџе!

Тешка животна прича главе породице Бобана Минића дирнула је донаторе широм света. Борећи се за своје четворо деце, али и за своје болесне родитеље Јелена и Бојку, овај храбри отац мотивисао је велики број племенитих људи да се укључе!

Некад и сад

Током прве посете затекли смо Аницу (12), Андрију (11), Страхињу (9) и Богдана (8) у кући са пропалом столаријом, кровом који прокишњава и неколико недовршених соба. Данас, ситуација је потпуно другачија јер су најмлађи Минићи добили нормалне услове за живот!

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је заменила кров и столарију, адаптиран је ходник у коме су постављене плочице и довршена је једна соба где су урађени зидови, подови и уведена је струја. Укупна вредност помоћи износи 3.560.055 динара.

Као тешки срчани болесник, након што их је жена оставила, отац Бобан био је принуђен да ради као таксиста и по више од 12 сати дневно како би их прехранио. Овом помоћи, ситуација у њиховом дому значајно се поправила а воља Бобана да децу изведе на прави пут још је јача. Пре неколико месеци купили су прасиће да чувају, а имају и обрадиву земљу коју планирају да обрађују, што ће им, како нам кажу, уз социјалну помоћ и дечији додатак бити довољно за нови почетак.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се организаторима и учесницима Баскета из блока који је организован на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду где су прикупљана средства за породицу Минић, као и свим донаторима који су допринели успешној реализацији ове акције.

Рачуни и потврде финансиране помоћи