Вредна помоћ за вредну породицу Иличић

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су шесточлану породицу Иличић, која живи у београдском насељу Рипањ. Самохрани отац Милорад подиже петоро деце: Луку (16 година), Сандру (13), Александра (13), Марка (12) и Душана (8). Помоћ за породицу Иличић састоји се из комбиноване столарске машине, компресора и дела грађевинског материјала за израду радионице у вредности од 568.077 дин.

Породица Иличић, а поготово њен храбри отац Милорад, који сваки дан води велику битку како би чувао и васпитао петоро малолетне деце, овим путем захвљује се свим донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе. Добри људи из целог света препознали су његов труд и његову борбу, и омогућили му својим прилозима ову, за њега, веома вредну донацију.

Мали Иличићи, које смо затекли током уручења донације, такође су били веома срећни, нарочито мушки део породице, који сада има велику жељу и подстицај да их отац научи раду на комбинованој столарској машини и компресору.

Иначе, обрада дрва у породици Иличић има дугу традицију, јер се овај занат преносио са колена на колено у претходних неколико генерација. По речима оца Милорада ова донација вредна је и у том смислу, јер се наставља традиција и овај занат се даље преноси будућим покољењима ове веома ведре и поносне породице.

Хуманитарна организација Срби за Србе такође се захваљује свим донаторима и саборцима, који су још једном показали велику одговорност и свест, и помогли још једну породицу. За породицу Иличић новац је прикупљан и на хуманитарним турнирима у Тројка из блока у београдским насељима Миљаковац и Браће Јерковић. Целе године организовани су догађаји који су прикупљали добације и позивали добре људе да постану део ове акције.

Подсећамо да је породица Иличић само једна од преко две стотине породица које планирамо да помогнемо ове године, те вас позивамо да наставите да пратите рад наше организације, и да се, у складу са вашим могућностима, укључите у реализацију предстојећих акција. Заједно можемо да покушамо и успемо да постигнемо зацртани циљ и тиме обрадујемо више стотина социјално угрожене деце!

Вредна породица Иличић
Рачуни и потврде финансиране помоћи