Вриједна помоћ за Штрбце из Босанске Крупе

У току мјесеца марта и априла представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске испоручили су вриједну помоћ седмочланој породици Штрбац из Босанске Крупе. Наиме, породици смо обезбиједили полован трактор у вриједности од  3.800 КМ и намјештај у вриједности од 2.881 КМ у виду шест кревета и плакара за ствари, а укупна вриједност помоћи је износила 6.681 КМ.

Да подсјетимо, породицу Штрбац чине отац породице Миле (37) и мајка Нада (25) и њихово петоро дјеце, Милина три сина из првог брака Жарко (8), Горан (6) и Огњен (4), Надин син из првог брака Александар (7) и кћерка Николина (3) коју су стекли у заједничком животу.

Породицу Штрбац су представници и чланови Хуманитарне органиације Срби за Србе из Приједора помогли већ у два наврата у склопу Божићних акција 2017. и 2018. године. Како је због економске неразвијености и због недостастатка радних мјеста на територији Босанске Крупе опстанак свог живља угрожен, а како породица једино надничењем код других људи успјева да оствари какав-такав приход и како се ради о изузетно вриједној породици одлучили смо се да породици обезбиједимо полован трактор.

Такође, обзиром да имају петоро дјеце и да живе на скученом простору од 40-так квадрата, породици смо обезбиједили шест лежајева и плакар који су посебно израђени по мјери како би могли и додатно да ослободе простор за пристојно живљење.

Од наше прве посјете до испоруке помоћи породици Штрбац прошло је нешто више од годину дана. Идаље, конкретнија помоћ у виду сређивања куће изостаје због још увијек неријешеног статуса земљишта на којем се кућа налази, но успјели смо да олакшамо живот породици обезбјеђивањем вриједне машине за рад и намјештаја.

Такође, овом акцијом се и настављају акције обезбјеђивања радних машина породицама, а свакако да ће их у будућности бити све више.

Да би усрећили још породица, најлакши начин за донирање из Републике Српске и остатка Босне и Херцеговине је да позовете број телефона 17763 и тиме донирате 2,00 КМ.

Дјеца су наша будућност!
СЗС Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи