Вујанићи настављају да живе свој сан на селу уз велику помоћ добрих људи!

Један од главних разлога одласка на село породице Вујанић била је жеља да децу васпитавају у складу са традицијом и природним окружењем, као и да деца стекну одговорност и радне навике које су данас умногоме запостављене. Захваљујући  донаторима наше организације, добри темељи које је поставила ова породица биће још чвршћи након што је обезбеђена значајна помоћ!

Подсетимо, између Горњег Милановца и Чачка, на месту одакле се пружа леп поглед ка Овчару, Каблару и Дивчибарама, налази се село Срезојевци. У овај прелеп крајолик пре шест година доселила се породица Вујанић. Мирослав и Соња избегли су из Книна, дуго времена су живели у Београду, а онда су решили да оставе јурњаву и градску вреву и пређу да живе на селу! Откупивши сеоско имање у Срезојевцима остварили су своју жељу. Данас ту живе са децом Ленком (16), Ђорђем (14), Милицом (11) и Петром (5).

Вујанићи живе искључиво од свог рада. Имају три хектара под воћњацима, ливадама и шумом. Гаје непрскане јабуке и шљиве, а држе и козе и друге домаће животиње. Нешто од тога имају за своје потребе, а нешто за продају и пласман у веће градове. У томе им помаже широка мрежа њихових познаника и пријатеља.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Вујанић купила је трактор, осам кошница са пчелама, пресу за цеђење воћа и пећ за етажно грејање. Укупна вредност помоћи износи 647.928 динара.

Захвалио бих се свим људима који су нам помогли како би наставили да умножавамо добра која поседујемо. Велика нам је жеља да у будућности и сами помогнемо другима да се одлуче на сличан корак као ми, да се врате селу, традицији и животу у складу са оним што дају Бог и богата српска земља! – рекао нам је вредни домаћин Мирослав.

Вујанићи током прве посете

Као организација која у склопу свог деловања посебно води рачуна да део средстава усмери на развој села кроз подршку сеоским породицама, посебно нам је драго када помоћ заврши код радних и пожртвованих породица које су једина нада да се зауставе процеси услед којих српско село све више пропада. Позивамо све донаторе да наставе да нас подржавају, како бисмо и другим сеоским породицама омогућили да живе нормално и поштено од свог рада.

Рачуни и потврде финансиране помоћи