Вуковићи усељени у нову кућу пре зиме

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ успешно је завршила још један велики пројекат средином децембра, у склопу којег је помогнута осмочлана породица Вуковић из села Душманићи код Пријепоља. Породицу чине бака Милка и родитељи Ненад и Ивана са децом Немањом (11), Мартином (9), Стефаном (8), Ђорђем (7) и Слађаном (6). Уз помоћ добрих људи широм света покренута је акција усељења Вуковића у нову кућу, која је подразумевала куповину улазних и собних врата, шпорета на дрва, комплетног опремања купатила, грађевинског материјала за равнајући слој у целој кући, гипсане плоче којима су обложени зидови и плафони,  материјал за изолацију, електро и водоводни материјал, ламинат и кречење. Акцију је подржала и компанија Књаз Милош донацијом од 500.000 динара, као и Хуманитарна организација Стара Рашка са 50.000 динара. Укупна вредност радова износила је 1.418.966 динара.

 Слађан, Ђорђе, Стефан, Мартина и Немања крајем августа 2015.

 Ђорђе, Слађан, Немања, Стефан и Мартина у децембру 2015.

Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ први пут су посетили породицу Вуковић крајем августа 2015. године. Тада смо увидели да су добри људи из Пријепоља изградили, укровили и убрзо поставили прозоре на новој кући породице Вуковић. У договору са домаћином закључујемо да им је најпотребније опремити за становање собу и купатило како би дочекали зиму у новој кући.

 Изглед куће приликом прве Срби за Србе посете у августу

 Усљење Вуковића у децембру

Како смо крајем септембра после објављивања вести о посети породици Вуковић добили велики број наменских донација, договорили смо се да комплетно опремимо један спрат за потребе нормалног живота породице. Акцијом помоћи комплетно су оспособљене три дечије собе, велики дневни боравак и купатило на велику радост свих Вуковића.

 Изглед дневне собе (август 2015.)

 Отац Влада освећује нову кућу породице Вуковић (децембар 2015.)

 Доња страна куће у августу 2015.

 Децембар 2015.

Услед захлађења и неприступачног терена, договорено је да се током првих дана пролећа приведу крају договорени радови на постављању завршног слоја фасаде и монтирања олука.

 Пут ка домаћинству Вуковића

 Дрвена жирафа, медвед, змије, крокодил и паук су љубимци малих Вуковића

 Деца породице Вуковић у свом новом дневном боравку

 Нова соба двојице најмлађих Вуковића, браћа Ђорђе и Слађан

 Соба за девојчицу Мартину

 Немања и Стефан ће делити собу за најстарије дечаке

 Срећни и насмејани мали Вуковићи испред своје нове куће

 Нова кућа, стара кућа и штала породице Вуковић (са лева на десно)

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи