За крај године, радосне вести и из Малог Зворника! Јездимировићима купљена кућа! (видео)

Породицу Јездимировић, која живи изолована далеко од цивилизације, посетили смо средином 2020. године. Током те посете уживали смо у прелепим призорима нетакнуте природе, удисали свеж ваздух и дивили се бистрој изворској води. Ипак, ова бајна слика показује и своју сурову страну која се огледа у чињеници да нема пута, да је продавница удаљена километрима, да мора да се пешачи преко воде јер моста нема и да су услови у којима породица живи веома тешки.

Да помоћ стигне до краја године, потрудили су се донатори наше организација па је породица Јездимировић пресељена у суседно село Доња Борина, где им је купљена кућа! Укупна вредност помоћи износи 2.960.580 динара.

Деца Дејан (11), Драгана (9), Данијела (5) и Даница (2) са својим родитељима Радованом и Маријом и стрицем Милованом добили су кућу са комплетним покућством, окућницу и њиву од 13 ари. Током наше посете породици је уручен и телевизор који је донација донатора из Лознице.


Надала сам се да ћемо једног дана имати купатило, каду, веш машину, кухињу, и тај дан је коначно дошао. Хвала свима од срца! – рекла нам је мајка Марија.

Као што се види на сликама, малени Јездимировићи почели су да се навикавају на нове, много боље, услове живота. Њихова радост приликом наше посете најбољи је показатељ да дечија срећа нема цену и да је дужност свих нас да се бринемо о најмлађима, како би свако дете имало нормалне услове за правилан психо-физички развој.


Добри људи великог срца, не знам шта бих вам рекао. Нема речи којима могу да опишем своју срећу. Од када смо у новој кући, све је лакше. Вама и вашим донаторима бићу захвалан док сам жив! – рекао нам је на крају разговора отац Радован.

Пре и после – осмеси све говоре!

Посебну захвалност дугујемо великом броју друштвено одговорних фирми које су својим донацијама подржале ову акцију, Српској братској помоћи из Канаде која је учестовала са 5.000 канадских долара и Србима у Кини који су за овај пројекат издвојили 1.250 евра.

Најмлађи Jeздимировићи испред старе и нове куће 

Породица Јездимировић била је последња помогнута породица у току 2020. године. Уз помоћ донатора и људи племенитог срца и у овој години помогли смо више од 200 угрожених породица широм Балкана!

Хуманитарна организација Срби за Србе и у току божићних и новогодишњих празника наставља свој рад. Тренутно прикупљамо средства за више од 50 породица које ћемо помоћи у склопу традиционалне Божићне акције па позивамо све заинтересоване да нам се придруже како би и нову годину започели на најбољи могући начин!

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи