За лепши Божић породици Ћодо

Као наставак приче о породици Ћодо које је СзС успио “удомити” прошлог мјесеца, примили смо извештај и пар слика дјеце у новом “дому” од наше представнице за Републику Српску госпође Кусмук. Да подсјетимо, Ранка је са дјецом живјела у једној напуштеној бараци која се сваког тренутка могла срушити на њих или се запалити због покиданих електричних инсталација. СзС је тада успио одрадити координацију између Центра за социјални рад Пале и Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске и наћи Ранки и дјеци скромни подстанарски станичић за који је Министарство преузело обавезу плаћања мјесечне кирије док се трајно рјешење не пронађе.

Марко и Милош Ћодо

СзС су организовали пресељење и активирали велики број људи доброг срца који су са своје стране помогли како и колико су могли. Тако смо успјели обезбједити фрижидер, 2 тросједа, угао, ормар са витрином и посуђа. Дјеца су добила пуно гардеробе и обуће као и један МP3 музички уређај (Милица на слици проба да ли ради) и ролере. Добили смо обећање и за један компјутер. Милица је пресретна што и она има мало ‘модерне” гардеробе. СзС су њој купили жељене чизмице које јој мама никако није могла приуштити. Мимо појединачних помоћи, СзС је апеловао на Црвени крст Републике Српске који је послао дјеци чизме за зиму и руксаке за школу. А у суботу је СНСД Пале послао камион са 5 метара дрва које је « нови » комшија одмах изрезао бесплатно.Љубинка Ћодо

Дјеца осмих разреда Основне школе Пале су самостално скупили и однијели новчану помоћ својој школској пријатељици. Њен разред такође нуди помоћ око слагања дрва. Тај догађај ћемо, ако нам вријеме допусти, искористити за мало више слика и малу презентацију дјеци о нашој хуманитарној организацији за коју се увелико распитују и у коју су вољни приступити. Ранка се свима неизмјерно захваљује, а СзС сматра за свој највећи успех то што се њих троје сваки трен весело смију!

 Прошлост: брвнара где је породица „живеле“ до пре два месеца