Заједничком акцијом купљена кућа породици Спасић из Беревца

Последња акција у овој години на простору Косова и Метохије успешно је завршена! Породици Спасић из Беревца купљена је кућа.

Заједнички пројекат неколико организација и удружења показао је да удруженим снагама можемо да мењамо животе великог броја угрожених породица. Уз помоћ Фондације Делије (2.000 евра), Хуманитарног омладинског клуба Млади за Космет из Подгорице (1.500 евра), волонтерског удружења руских навијача Сербиан тифо (2.500 евра) и наше организације (2.000 евра), још једној породици на Косову и Метохији омогућени су пристојни услови за живот. Вредност помоћи износи 8.000 евра.
Тешка животна судбина породице Спасић почиње 2000. године у селу Богошевце у општини Призрен, када je породица морала да побегне и напусти свој дом. Породицу су чинили отац Векомир, мајка Љиљана, кћи Данијела (39) и син Крсто (26).

Након тога, породица долази на Брезовицу где од Црвеног крста добија на коришћење викендицу која је била празна. Ипак, већ наредне године власник викендице је продаје, па су Спасићи били принуђени да живот наставе у селу Беревце у кући која је стара преко 150 година. Због старости и неодржавања, постојала је велика опасност да се кућа у сваком тренутку сруши.
Нажалост, отац Векомир преминуо је 2013. године. Ћерка Данијела се удала у село Сушиће и има три сина и ћерку. Породица је остала са два члана којима је хитно пресељење у нову кућу олакшало дугогодишње муке и патње. Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији.

Рачуни и потврде финансиране помоћи