Заједно за браћу Кораћ из Берана!

Кораћ Никола (18), Василије (16) и Немања (14) прерано су остали најприје без мајке, а онда, неколико година касније, и без оца. Бригу о њима преузела је тетка Миомирка Дубак. Тешко је ријечима описати шта су све ова дјеца преживјела. Више о њима и тужним дочецима рођендана, слава и других празника може се сазнати у овом видео снимку.

Недавно је братска организација Чојство, уз помоћ добрих људи, покренула велику хуманитарну акцију како би им се изградила кућа у селу Лужац надомак Берана. Радови су већ увелико у току, а Хуманитарна организација Срби за Србе ријешила је да се укључи у акцију са 2.300 евра што је искоришћено за набавку грађевинског материјала за горњу плочу.Радујемо се што ће ови момци ускоро добити свој нови дом, као и што смо били у прилици скромно да учествујемо. За Кораће смо сазнали прије двије године кроз писмо тадашњег епископа будимљанско-никшићког, а сада митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија које су нам прослиједили наши донатори и пријатељи из Америке.

Настављамо с реализацијом нових пројеката. Тренутно је у току више од 100 акција помоћи, а међу њима је и 20-ак породица у Црној Гори. Учествујте!

Рачуни и потврде финансиране помоћи