Засијала још једна кућа у Тутину! Успешно завршена акција помоћи породици Рачић

Херојске акције захтевају херојске реакције. Породицу Рачић из тутинског насеља Митрова можемо посматрати као мале, а велике хероје.

Отац породице, своје херојско дело започео је када је као припадник МУП-а Србије стао у одбрану своје отаџбине и народа на Косову и Метохији током ратних дејстава у јужној српској покрајини 1998/99 године. Нажалост, последице учешћа у рату довеле су до његове преране смрти и до препуштања своје супруге Јелене и троје малолетне деце Филипа (17), Маријане (15) и Петра (13) животном вихору. Породица је наставила тамо где је херојски стао њихов муж и отац, наставивши своју борбу са животном свакодневницом коју са собом носи недостатак сталног запослења и усуд самохраног родитељства.

Изглед куће током прве посете

Приликом наше прве посете, мајка Јелена нам је указала на потешкоће са којима се суочавају, а које се највише односе на стање њиховог породичног дома. Недостатак фасаде и стара столарија умногоме отежавају живот породице, поготово зими, а свима је познато како су оштре и тешке зиме у тим крајевима.

Сагледавши врло добро целу ситуацију у којој се налази породица Рачић, Хуманитарна организација Срби за Србе преузела је неопходне кораке и успешно реализовали акцију. Урађена је фасада са изолацијом на целој кући, замењена је столарија у потпуности и постављени су лимови и олуци, док је унутра урађена кошуљица у дневној соби и постављен ламинат. Вредност целокупне акције помоћи породици Рачић износила је 1.036.174 динара.


Желимо да се свима захвалимо на помоћи коју сте обезбедили за моју децу и мене. Не могу рећи да смо сумњали да ће обећана помоћ стићи, јер су вас до нас довели Бојовићи, којима сте прошле године много помогли, па смо схватили да сте људи од речи. Породици Бојовић се, такође, неизмерно захваљујемо, јер су нас препоручили за помоћ – рекла нам је мајка Јелена.

Морамо истаћи леп гест Бојовића, који су поступили управо према оним најузвишенијим постулатима наше организације, а то је да помогнута породица једног дана настави ланац доброчинства и помогне, на било који начин, својим сународницима. Бојовићи су нам показали како се то ради, а ми остајемо у нади да ће првенствено млади Рачићи препознати шта је то братољубље на делу и једног дана, у оквирима својих могућности, помагати онима којима је помоћ неопходна.

Рачуни и потврде финансиране помоћи