Завршен пројекат помоћи Ђорђевићима

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ успешно је завршила велики хуманитарни пројекат помоћи породици Ђорђевић из села Севце, у општини Штрпце на Косову и Метохији покренут крајем 2014. године. Приликом наше прве посете и потом прве уручене помоћи, породица је некако крпила ”крај са крајем”, али након смрти деде Божидара и оца Милорада у кратком временском року почетком 2015. године, Миленко (21), Милица (18), Данијел (13), Кристина (9) и Ивана (8), мајка Радмила и бака Божидарка остали су препуштени тешкој судбини и неизвесној будућности. Укупна вредност завршених грађевинских радова износи 989.000 динара.

 Прва посета организације СРБИ ЗА СРБЕ породици Ђорђевић у селу Севце Тешка животна ситуација у којој су се Ђорђевићи налазилиhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic05.jpg

Захваљујући великој добротворној акцији за потребе реконструкције породичног дома Ђорђевића, чланови организације СРБИ ЗА СРБЕ из Канаде покренули су велику Божићну кампању IN TIME FOR BOZIC кроз коју је прикупљен део потребних средстава (око $2,500) а уз чија средства су придодата и донације пиркупљене у Немачкој, САД, Србији, Републици Српској и бројним другим земљама широм света. Велики број појединачних донатора одлучио се да подржи упрво овај пројекат реконструкције куће Ђорђевића како би им се обезбедио пристојан дом и помогло да превазиђу велику породичну трагедију и тешку животну ситуацију у којој се налазе.

 Изглед недовршене куће Ђорђевића у којој је породица живела…https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic01.jpgИзглед реконструисаног дома породице Ђорђевић у селу Севце (јул 2015.)

Захваљујући сарадњи организације СРБИ ЗА СРБЕ са пријатељима из Епархијске добротворне организације ”Мајка девет Југовића” који су обезбедили мајсторе и допремили неопходан грађевински материјал, почетком јуна започели су радови на реконструкцији куће Ђорђевића.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic04.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic06.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic07.jpgТакође, посебну захвалност истичемо Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије који су помогли да се породица привремено исели и социјално збрине док радови на кући не буду завршени у потпуности. Такође, Канцеларија за КиМ обезбедила је донација у вредности од 300.000 динара са којим је у потпуности опремљен дом Ђорђевића са најосновнијим покућством. https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic08.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic09.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic10.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic11.jpgБака Божидарка је на жалост непокретна и тешко проживљава садашњостhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic02.jpg

Позивамо донаторе и пријатеље организације широм света да својим ДОНАЦИЈАМА подрже завршетак овог и осталих великих пројеката помоћи социјално угроженим вишечланим српским породицама широм Косова и Метохије и других крајева где живе српске породице којима је потребна братска помоћ, подршка и пажња.

Рачуни и потврде финансиране помоћи