Завршени радови код Митића из Умке

Крајем септембра, Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила грађевинске радове на санацији пукотина и дренаже терена око куће шесточлане породице Митић из Умке код Обреновца у вредности од 336.755 динара.

Родитељи Слободан и Јелена Митић преселили су се из градске вреве пре 5 година у приградско насеље Умка, где су проширли и обогатили своју породицу са децом Даницом (6), Софијом (4), Михајлом (2),  и најмлађим Николајем (9 месеци).

Нажалост, њихова породична кућа је, након поплава 2014. године, почела да има озбиљне проблеме са подзнемном водом и влагом. Подземне воде су правиле проблеме јер су се сливале са оближњег брда директно ка кући, и како терен није био уопште издрениран, правиле су улегнућа и пукотине на више места у самом темељу, што је претило да се кућа временом уруши. Влага се брзо ширила и претила да направи здравствене проблеме најмлађим члановима породице, што смо и утврдили обиласком породице у фебруару ове године.

Да би се зауставило даље пропадање куће породице Митић, организација Срби за Србе ангажовала је стручне грађевинске фирме које су утврдиле потребне мере и почеле са неопходним хитним радовима.

Родитељи Слободан и Јелена сада могу да наставе са свакодневним обавезама и борбом за своју децу, а деца Даница, Софија, Михајло и Николај своје безбрижно детињство, без страха од даљег урушавања породичног дома.

 

РАЧУНИ ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА КОД МИТИЋА ИЗ УМКЕ