Животна жеља породице Цветковић напокон остварена!

Нада да ће Цветковићи из Новог Глога код Трговишта успети да обезбеде боље услове за одрастање својој деци је напокон остварена. Забачени засеок до кога води земљани шумски пут у коме су живели Дејан и Маријана са својом децом Јованом (11), Маријом (9), Вељком (5) и Вукашином (5), већ након неколико месеци од нашег првог упознавања са овом дивном породицом моћи ће да замене и да се преселе у село Тибужде недалеко од Врања.

Истицао нам је отац породице да му је животна жеља да адаптира ту кућу коју су његови родитељи започели и да се пресели тамо са женом и децом. Село је велико, на 8 километра од Врања, уредан асфалтни пут и генерално много бољи су услови за одрастање и школовање деце, али и за проналазак посла. Поврх свега, неће стрепети више да ли ће један мало јачи снег значити изолацију и одсеченост од света, што је био чест случај док су живели у Новом Глогу.

Приземни спрат куће у Тибужду је комплет довршен. Од наше последње посете крајем прошле године, кад су били приведени крају унутрашњи радови на њиховој кући за шта смо издвојили 1.852.177 динара, сада је довршена фасада и урађени су тротоари око куће, тако да ће наредне зиме дочекивати безбрижније и са мање стрепње. Купљен је и најосновнији намештај, кревет на спрат са два душека, кухиња, угаона гарнитура, трпезаријски сто са шест столица и два ормара. Вредност другог дела помоћи, који је исплаћен у 2023. години је 937.686 динара, а свеукупна цифра коју смо издвојили за помоћ овој финој породици износи 2.789.863 динара.

Хвала свима који су се укључили у акцију помоћи породици Цветковић и тако омогућили да збринемо још једну породицу.

Подржите нас у нашим новим подухватима, редовним месечним донацијама!

Рачуни и потврде финансиране помоћи