Акција помоћи породици Василијевић из Раковице успешно приведена крају

Многобројној породици Василијевић, којој смо акцију помоћи започели крајем 2019, у овој години, успешно смо је привели крају! Скромну породицу чине родитељи Страхиња и Јелена и њихово осморо деце: Василије (12), Магдалина (11), Ђорђе (9), Андреј (8), Арсеније (7), Јулија (5), Давид (3) и Јелисавета (1).

Подсетимо се, Василијевићи живе на обронцима шуме у београдском насељу Раковица. Велико двориште, које је погодно за гајење и узгој домаћих животиња, није било ограђено што је онемогућавало породицу да држи животиње јер је постојала стална опасност од напада лисица, творова и паса. Такође, кућа у којој живе је у добром стању, али није била завршена.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је помогла куповином материјала за израду полоче испред куће (чиме је омогућено да породица постави капију на улазу у двориште) и уређењем и опремањем купатила. Укупна вредност помоћи износи 380.409 динара.

Породица Василијевић једна је од преко две стотине помогнутих породица у току ове године. Надамо се, да ћемо у наредној години наставити истим темпом, јер је још много угрожених породица које чекају на нашу посету и помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи