Балирка за сено и тракторска приколица за многочлану породицу Величковић из Реткоцера! (видео)

Срећни дани коначно су стигли и у мало село Реткоцер близу Медвеђе! Од наше прве посете 2019. године, када смо посетили породицу Величковић, десиле су се велике промене набоље!

Након потписивања Меморандума о сарадњи између Министарства за рад, запошљавање и борачка питања и емисије хуманог карактера Кућа од срца породици је саграђена нова кућа! Овом помоћи, Величковићима је решен највећи проблем који су имали, па је нашој организацији остало да породици помогне око средстава за рад – балирке за сено и тракторске приколице. Укупна вредност помоћи износи 474.000 динара.


Хвала донаторима што су нам омогућили балирку и приколицу, значиће нам доста јер имамо око два хектара земље коју обрађујемо – рекао нам је отац Рашо.

Подсетимо, ову вредну и скромну породицу поред родитеља Раше и Горице, чине и деца: Богдан (21), Даница (19), Миљан (17), Марија (15), Емилија (12), Тамара (9), Сара (7), Дуња (4), Анђелија (3), Катарина (2).

Најмлађи Величковићи током прве посете

Величковићи током прве посете

Породица се претежно бави пољопривредом. Отац Рашо, иако од рођења има одређени облик инвалидитета, због чега хода искључиво са штакама, није посустао у намери да развија своје имање и обрађује земљу, како би пружио деци нормалне услове за живот.


Породица Величковић друга је многочлана породица коју смо помогли у селу Реткоцер. У само годину дана помоћ је стигла за Тодоровиће и њих, па нам је веома драго што су обе породице стале на ноге – рекао је Борисав Ромчевић, представник организације Срби за Србе.

До краја године остало је неколико десетина породица које чекају на нашу посету и помоћ. Покажимо још једном да слогом и љубављу можемо да променимо животе многих угрожених породица!

Рачуни и потврде финансиране помоћи