Велика радост у Малом Иђошу: Тодоровићи се уселили у нову кућу!

Кућа од блата, без воде и купатила, једна просторија условна за живот и шесторо плавокосих дечака – потресна слика која је покренула донаторе из целог света да се укључе у велику акцију помоћи, како би се дечацима омогућили нормални услови за живот и срећније детињство.

Ако за нешто можемо да кажемо да представља константу од почетка нашег хуманитарног рада, то су наши донатори, који су увек на висини задатка и који личним примером и братском љубаљу, већ скоро петнаест година помажу угрожене породице широм Балкана.

Овога пута, крај још једне успешне акције дочекали смо у новом дому породице Тодоровић, у Малом Иђошу. Кикот и граја који су допирали из дворишта нове куће, показали су нам да су се дечаци лепо уклопили у нову средину.


Ово је велика промена набоље за нашу породицу. Дечаци су заиста срећни овде, Мали Иђош је одлична средина за њих, школа им је близу, у новој кући имају све што им је потребно, тако да нико не може да буде срећнији од моје жене и мене – рекао нам је отац Миомир.

Све тешкоће са којима се ова породица суочавала претходних година, као да полако тону у заборав. На њиховим лицима приметна је одлучност да, у новој средини, своју срећу граде од почетка, па нам је драго да смо заједничким снагама поставили добре темеље.


Много сам се секирала да нас још једна зима не сачека у Реткоцеру. Дечаци су пешачили скоро шест километара до школе и назад, по неприступачном терену. Такође, при пут имамо купатило, више не морам да грејем воду и купам децу у кориту, сада ми је све много лакше – рекла нам је мајка Драгана.

Једина условна соба за живот у старој кући

Поред куповине куће, породици Тодоровић обезбедили смо три кревета, четири душека, лежај, сто, осам столица, два ормара и комбиновани фрижидер. Укупна вредност помоћи износи 2.686.587 динара. Највећи број донација сакупљен је на турнирима у Бечу и у Грацу

Бобан (9), Зоран (8), Душан (7), Александар (6), Стефан (3) и Срђан (2), поносно нам показују своје собе. Након тога, позивају нас у двориште да видимо њихова два пластеника, које им је претходни власник поклонио, тако да Тодоровићи имају услова да наставе да се баве пољопривредом.


Овде нам је лепо, сви су фини према нама, а нашли смо и нове другаре са којима играмо фудбал – рекао нам је најстарији Бобан.

Кућа у којој су некада живели Тодоровићи

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у акцији помоћи за породицу Тодоровић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи