Тројка из блока први пут у Грацу!

Један од најактивнијих градова у организовању хуманитарних „из блока” догађаја – Грац, ове године на најбољи могући начин крунисао је успешну сезону!

Након Дружења из блокаПикада и журке из блокаФифе из блокаБиоскопа из блокаБир-понга из блокаКвиза из блокаШаха из блока, Стоног тениса из блока, Седмице и караоки из блока, Коктела из блока, Роштиља из блока и Одбојке из блока, највећи хуманитарно-спортски догађај стигао је у Грац.

Студенти, који чине већину чланова наше организације у Грацу, својим вишегодишњим радом, показали су не само да су светла будућност на коју ћемо тек бити поносни, већ да и у овом тренутку можемо да кажемо да су достојни потомци Иве Андрића и Николе Тесле, који су такође као и они студирали у овом граду.

Дана, 19. октобра у Blue Box арени почела је прва Тројка из блока у Грацу! Уз помоћ спонзора, донатора и учесника укупно је сакупљено 10.807 евра!

Донације сакупљене на турниру биће искоришћене за помоћ породици Тодоровић из планинског села Реткоцер код Медвеђе. Осмочлана породица Тодоровић, живи у јако тешким условима, у нефункционалној кући.

На самом турниру поред такмичења у брзом шутирању тројки, организован је и баскет 3 на 3 на коме је учествовало 16 екипа. У веома интересантној завршници, после нешто више од два сата, редослед победника био је следећи:

  1. Die Anlieferer
  2. Догодине у Призрену
  3. ЈБГ

Турнир у брзом шутирању тројки отворио је свештеник Миомир Сандо, а након њега шутирање је наставило његово четворо деце. Укупно је учествовало 54 тројкаша и 12 шутера са пола терена. Након квалификација, најбољих десет тројкаша такмичило се у финалу, где је на крају редослед победника био следећи:

  1. Никола Малетић
  2. Марко Врга
  3. Милош Коруга

По први пут, на неком догађају у Аустрији, промовисан је скоро активирани хуманитарни број – Anrufspende 0901 300 201 (цена позива је 3 евра).

За добру атмосферу потрудили су се чланови КУД-а Свети Сава чији су како најмлађи тако и најстарији припадници украсили догађај нашим традиционалним играма. Као мали знак пажње, дељени су примерци књиге „Чујте Србиˮ, Арчибалда Рајса, присутним учесницима и посетиоцима.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су дали свој допринос у реализовању овог пројекта. Надамо да ће у годинама које следе имати још успешније турнире, као и све остале пратеће хуманитарне догађаје!