Биоскоп из блока настављен и у јуну!

Након тридесет и пет пројекција филма „Ви идите – ја нећу” које су одржане у марту, априлу  и мају широм света, Биоскоп из блока настављен је и у јуну када су одржане још две нове пројекције!

Хуманитарна организација Срби за Србе већ више од четрнаест година промовише активан начин борбе за светлију и бољу будућност нашег народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама, а овом приликом, одлучили смо да ове године дамо свој допринос у неговању културе сећања и тиме обележимо три важне годишњице:

  1. Петнаест година од мартовских прогона српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије
  2. Двадесет година од почетка НАТО агресије на СР Југославију
  3. Двадесет четири године од НАТО бомбардовања Републике Српске

Уз помоћ наших волонтера, донатора и пријатеља организације, успели смо да ову велику хуманитарну акцију организујемо у тридесет пет градова широм света. Укупна цифра која је тренутно сакупљена у акцији Биоскоп из блока је 11.263 евра!

Оно што нам је посебно драго и на шта смо веома поносни, филм се приказује са благословом Митрополита Амфилохија, а продукција Александрија Филм на челу са редитељем филма Хаџи-Александром Ђуровићем је исти уступила бесплатно за ову хуманитарну акцију.

  1. Пројекција у Сомбору одржана је 28. јуна у Српској Читаоници од 19.30 часова. Укупно је прикупљено 10.740 динара, а пројекцији је присуствовало тридесетак људи.
  2. Пројекција у Ариљу одржана је 28. јуна у Соколском дому од 21 час. Укупно је прикупљено 35.550 динара, а пројекцији је присуствовало педесетак људи.