Ђекићима из Козарске Дубице, једина нада за бољи живот је наша организација – не смијемо их изневјерити!

Немогућност да обезбиједе својој дјеци топао и сигуран дом, изједа и мучи родитеље Александра и Марину Ђекић из Козарске Дубице. Желе за своју дјечицу Индиру (13), Дајану (5), Гаврила (3) и бебу Стефана (пет мјесеци) најбоље, као уосталом и сви родитељи. Маштају о свом дому годинама уназад, али даље од маштања нису одмакли. Подстанарски живот њихова је тужна реалност.

Само да ми је да се дјеца више не потуцају по туђим кућама, не могу то да поднесем. Да не помињем и што све теже из мјесеца у мјесец, успијевамо да прикупимо за кирију – искрено и са пуно горчине у гласу, одмах је изнијела пред нас своју највећу муку мајка Марина.

Дјечица фина, уредна, лијепо васпитана, дочекала су нас код своје баке, очеве мајке, у скромној и недовршеној кући, која ће им можда постати стални дом.

Бака, супругова мајка, живи сама овдје у овој кућици. Болесна је, има дијабетес и све теже сама функционише. У договору са њом, могли би да се преселимо из стана који изнајмљујемо у Дубици ту код ње у кућу, али би прије тога требало кућу надоградити и довршити. Доста је мала кућа и нема градске воде у кући. Има само из бунара, која није баш добра, тако да тренутно нема услова, за неко пресељење под оваквим условима и за нормалан живот дјеце – објаснила нам је Марина, коју опцију виде као рјешење за њихове проблеме.

Олакшавајућа околност је и за нас, када већ постоји објекат, који је стабилан и који не захтијева превише компликованих операција, како би се довео у жељено стање. Довршетак спрата, реновирање крова, постављање фасаде је нешто што ће бити рутински одрађено. Прикупљање новчаних средства неопходних за овај, не баш мали пројекат, ће бити већи изазов него сами радови.

Надам се да ћете нам успјети помоћи. Због њих највише, да коначно осјете неку сигурност и да у миру одрастају – рекла нам је на растанку Марина, полажући у нас све своје наде.

Међутим, не сумњамо да ће као и до сада, наши активни чланови из Козарске Дубице изнијети највећи терет и да ће кроз бројне добротворне догађаје, по којима су и познати годинама уназад, прикупити добар дио средстава за помоћ породици Ђекић.

На дјелу су се показали, када је успјешно помогнута породица Радић, такође из Козарске Дубице, која већ двије године ужива у свом новом дому. Сада је на реду нови изазов.

Хуманитарна организација Срби за Србе, покреће нову акцију на подручју Козарске Дубице, за бољи и сигурнији живот шесточлане породице Ђекић – подржите нас!