Фер „размјена” покрај Берана: ми Андријани скромну помоћ, она нама загрљаје и широк осмијех!

У моћ Андријаниног (12) осмијеха чланови Хуманитарне организације Срби за Србе увјерили су се још током прве посјете породици Михајловић из села Заграђе код Берана. Широк осмијех показао се јачим од немаштине, болести и страха од змија.

Овог пута затекли смо је како иде по краве и овце. Након срдачног поздрављања, искористили смо прилику да је упитамо како се зову:

Краве су Баља велика, Баља мала, Ћета и Шара, а сваку вам овцу вала не могу набрајати – насмијала нас је одмах ведра Андријана.

Породицу Михајловић чине још Илија (15), Анастасија (16) и болесни родитељи Милутин и Агелина. Агелина, која је дошла из Албаније, има велике проблеме са куком и кичмом, па је принуђена да се креће уз помоћ штака. Нажалост, Милутин, такође, има проблем са кичмом, а и вид му је само 20% у функцији. Иако инвалид, принуђен је да ради све што стигне како би прехранио породицу. Последњих пар година ради при пилани.

Михајловићи су живјели у старој и неусловној кући, са великим рупама по плафону и змијама које су улазиле у њихов дом. Започели су изградњу куће и доста се задужили. Емисија Дневница обезбиједила им је прије двије године грађевински материјал, па су уз помоћ рођака и добрих људи успјели бар приземље да доведу у функционално стање.

Наша организација им је крајем 2021. године обезбиједила електроматеријал, ламинат и столарију, што је коштало 3.194 евра, а у току 2022. године добили су још материјал за уређење купатила за 1.762 евра. Укупна вриједност помоћи је 4.956 евра.

Породици је и даље потребна помоћ у виду намјештаја да би опремили собе, па позивамо све који могу да помогну да нам се јаве како бисмо вас повезали са породицом.

За растанак, увијек насмејана и дружељубива Андријана даровала нам је по један загрљај, па смо осокољени наставили обилазак породица пошто смо их ове године широм Црне Горе помогли више од десет. Позивамо вас да наставите подршку активностима наше организације!

Присјетимо се на крају и Андријаниног осмијеха којим нас је купила, али и услова у којима су живјели:Рачуни и потврде финансиране помоћи