ХВАЛА ДОБРИ НАРОДЕ – у прелијепој кући код Рожаја, с бајковитим погледом, Гаровићи дочекују седмо дијете!

Помаже Бог, добри народе. Ово је наша нова кућа! – с радосним осмијесима дочекали су нас дивни Гаровићи из села Башча.

Прва акција Хуманитарне организације Срби за Србе на подручју општине Рожаје на сјеверу Црне Горе добила је срећан епилог. Најбројнија православна породица у овом крају сада има довољно простора за живот, а на новој кући и бајковитим пејзажима који је окружују могли бисмо им сви позавидјети.

Кућа је заиста дивна. Нијесмо вјеровали да ће овако испасти. Сада напокон имамо све што нам је потребно! – поручио је домаћин Мило.

Ања (2), Урош (3), Маргита (4), Јован (11), Вучета (13) и Јована (17) од сада ће имати своје собе и моћи ће да спавају без гурања. Све су нам стрпљиво показали, заједно са бројним играчкама покрај сваког кревета.

Пратимо Свјетско првенство у фудбалу и навијамо за Србију. Спремили смо вам и двије захвалнице пошто су ријечи мало за ово што сте урадили за нас – рекли су Јован и Вучета, показавши тиме да, поред тога што су татини највећи помагачи у сеоским пословима, имају дара и за цртање.
Мали Гаровићи су и главни разлог зашто школа у том селу још увијек функционише. Породица ће им ускоро постати богатија за још једног члана. Мајка Тамара је трудна!

Сједите, сигурно сте уморни од пута. Припремили смо за вас скроман ручак, а на погачи смо изобразили име ваше и наше организације Срби за Србе – казала је, нудећи нас више него укусним и од срца припремљеним посним јелима.

Присјетимо се, Гаровићи су живјели у дијелу старе куће што је било недовољно за тако бројну породицу. Започели су зато нову кућу, око које су се и задужили, али је нијесу могли сами завршити. Иако је првобитно било планирано да им завршимо само собе и купатило на спрату, услијед важности акције и намјенске донације, ријешили смо да им одрадимо комплетну кућу.

Осим завршетка куће, обезбијеђено је покућство (тросјед, двосјед, фотеља, сто, осам столица, шест ормара, шест кревета, брачни кревет, фрижидер, веш машина), а све то коштало је укупно 42.436 евра. Поред редовних донатора наше организације и свих оних који су намјенски допринијели овој акцији, захвалност дугујемо и Удружењу Први пут с оцем на донацији од 79.000 динара.

Пред сам крај посјете, најстарија Јована прочитала је писмо које је спремила у знак захвалности, а родитељи су нам уручили неколико сјајних поклона који ће засигурно заузимати посебно мјесто у нашим просторијама и кућама. Извјештај бисмо завршили њиховим ријечима из прве посјете:

Дан нам рано почиње, посла је пуно, али сваки пут устајемо са осмијехом. Све због наше златне дјеце!Иза нас је рекордна година у Црној Гори у којој смо успјели да усрећимо више од десет породица са скоро 300.000 евра. Радујемо се новим акцијама, те вас позивамо да у њима и учествујете својим донацијама!

У наставку погледајте неколико фотографија куће какву смо је затекли.

Рачуни и потврде финансиране помоћи