Изграђена млекара за породицу Трајковић из Трговишта!

Жубор Пчиње и крајолик чије централно место заузима црква Пресвете Богородице показују нам сву лепоту села Доња Трница у општини Трговиште. Овога пута, предивну слику употпунила је недавно изграђена млекара за породицу Трајковић! Заједничким снагама добротвора који су учествовали на донаторским вечерама у Београду и Новом Саду још један велики пројекат који је инициран током претходне Божићне акције, успешно је завршен.

Подсетимо, отац Златан и мајка Јована одгајали су седморо деце у тешким и суровим условима. Захваљујући емисији Радна акција с Тамаром, реновирана им је кућа, тако да је нашој организацији остало да породици обезбедимо услове да се баве производњом сира и млечних производа. За изградњу млекаре укупно је утрошено 1.501.189 динара.


Некада смо у собици, у не баш сјајним условима, производили сир, док данас имамо објекат који има све што нам је потребно да се бавимо производњом млечних производа. Ово нам је главни извор прихода тако да смо веома срећни због свега што сте урадили за нас – рекао нам је отац Златан.

Некад и сад

Милош (15), Јован (14), Сава (11), Петар (8), Немања (4), Миљана (2) и Мила (2) дочекали су нас потпуно другачије него током прве посете. Тужни изрази лица сада су замењени осмесима. За кратко време све се преокренуло набоље, тако да седморо малих Трајковића има све што им је потребно за срећније детињство.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на успешно завршеном пројекту!

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи