Прво донаторско вече у Новом Саду (видео)

Прво донаторско вече у Новом Саду Хуманитарне организације Срби за Србе одржано је у уторак, 13. септембра у клубу Ресет, посвећено прикупљању средстава за потребе доградње и адаптације три куће и изградње просторије за прераду млека за укупно четири социјално угрожене породице.

Велика је част и успех да смо сабрали више од 130 званица из света спорта, музике, филма, привреде, као и дугогодишње пријатеље организације. Упућујемо захвалност домаћинима из клуба Ресет, који су нам великодушно отворили своја врата и заједно са нама узели учешће у организацији и припреми прве донаторске вечери у Новом Саду.

На самој донаторској вечери прикупљено је 12.240 евра, док је на рачун организације пре и после вечери до сада пристигло 11.970 евра, што нам укупно даје цифру од 24.210 евра.

Укупна вредност пројекта помоћи за четири породице: Тодосијевић из Крушевца, Ивановић из Бујановца, Лазаревић из Лесковца и Трајковић из Трговишта које заједно броје 19 деце, је 62.000 евра.

Захваљујући донаторској вечери одржаној у Београду, помоћ за породицу Тодосијевић из Крушевца смо већ успешно реализовали, тако да самохрана мајка Анђелка и њена три дечака Димиртије (15), Давид (11) и Матеја(8) имају потпуно реновиран дом у којем више не царује влага, хладноћа и туга. Уједно, помоћ је испоручена и за самохрану мајку Ивану Ивановић из Бујановца, која живи са својим синовима Николом (22) и Ђорђем (17) у потпуно обновљеном дому у којем смо заменили кров, реновирали горњи спрат куће, поставили фасаду и обезбедили објекат од даљег пропадања. Преостале две породице биће помогнуте у периоду до краја ове године.

На самом почетку програма представљен је филм о досадашњем раду Хуманитарне организације Срби за Србе као и о реализованим пројектима у склопу претходних донаторских вечери. У наставку програма наступила је Милица Досковић, која је извела две нумере Не дам и Бели орлови, затим ансамбл Фенечки бисери који су отпевали неколико традиционалних српских песама из свог репертоара. Након званичног дела програма, атмосферу је употпунила Вишња Петровић са својим наступом.

Младен Матијашевић директор спортско хуманитарног пројекта Тројка из блока истиче:

 

Велика је радост видети овај број окупљених људи који се заједно са нама труде и боре за идеју Срби за Србе, подржавају и дају снагу за нове изазове који су пред нама. Нови Сад је увек био град племенитих људи великог срца што је вечерас и потврђено.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим гостима на доласку, подршци и поверењу!