Кућа браће Петровић из Велике полако добија нове обрисе

У селу Велика, у општини Плав у Црној Гори, у заједничком домаћинству живе породице два рођена брата Игора и Исидора Петровића.

Игор је ожењен Марином и имају три сина: Марка (5), Петра (3) и Павла (1), а Исидор је ожењен Божаном и имају три ћерке: Ђурђину (14), Теодору (11) и Андреу (10). Са њима у малој и оронулој кући, са свега три собе и импровизованим купатилом, живи и Игорова и Исидорова мајка Милосава.

Приликом посјете Петровићима средином прошле године утврђена је ситуација у те двије породице и донета је одлука да им се помогне у наставку изградње куће коју су браћа кренула да зидају на мјесту старе штале и коју су укровили, али коју нису успјели сами да заврше.

У 2022. години реализовали смо велики дио планираних послова. Купљени су и монтирани 21 прозор и 14 врата. У целој кући урађене су електроинсталације, водовод и канализација, подлога на подовима (кошуљица са изолацијом), малтерисани су зидови у свим просторијама.

План је да се у 2023. години настави са радовима, да се кућа заврши и стави у функцију како би Игор и Исидор могли да се уселе са својим породицама у њу, свако на свој спрат.

Укључите се у акцију донацијом и у складу са својим могућностима помозите да кућу за Петровиће, као и бројне друге пројекте помоћи српским вишедјетним породицама широм Балкана, успјешно приведемо крају!

Рачуни и потврде финансиране помоћи