Кућа породице Гајић из Градишке заблистала у новом руху

Градишка је још једном показала да има велико срце, а у току 2019. године велика помоћ је стигла за десеточлану породицу Гајић из мјеста Романоваци које се налази недалеко од овог града, на путу према Лакташима. Породици смо доградили и реновирали кућу, тако да је сада кућа заблистала у потпуно новом руху.


Одмах након више него успјешне Тројке из блока која је одржана почетком јуна и са којом је отворена сезона турнира у Републици Српској, кренули смо са радовима. Обзиром на величину пројекта, радови су потрајали неколико мјесеци и успјешно су завршени крајем године, а укупна вриједност испоручене помоћи је износила 40.541,91 КМ.Породицу Гајић чине отац породице Драженко (37) и мајка Ивана (31) и њихово чак осморо дјеце: Владана (11), Владан (10), Огњен (9), Сара (6), Милена (5), Милијана (4), Станко (3) и Павле (1 година). Прије неколико година купили су кућу и имање и настанили се у Романовцима. Како се породица шири, а и како дјеца одрастају јавља се све већа потреба за већим животним простором тако да су уз помоћ великог броја хуманих људи почели доградњу куће са двије нове просторије, које су превасходно замишљене као дјечије собе.


Нажалост, планирана доградња није била добро осмишљена, а услед ограничених средстава ни добро изведена, па смо ипак морали да извшимо значајније преправке на кући, да би уредили и оспособили за живот те двије дограђене просторије.


Зато смо прво скинули постојећи кров и кровну конструкцију те надзидали један спрат и наново поставили кров и столарију. Након тога урађена је термоизолација куће и урађена фасада и тек тада се створила могућност да уредимо собе што је убрзо и завршено.


Као шлаг на торту просторије смо опремили покућством – четири кревета на спрат са душецима, четворокрилни ормар, два двокрилна ормара, сто, столица и постељина, чиме је акција помоћи породици Гајић окончана, а весела и насмијана дјечица брже-боље пожурила да се уселе у своје нове собе.


Морамо да споменемо и то да смо поред тога што смо дјеци обезбиједили нове собе, са преправкама које су биле неопходне да се ураде, породици доградили читав један спрат куће, површине око 100 m2. На спрату су додуше урађени само груби грађевински радови, али ће у будућем периоду да буду итекеко добра полазна основа за обезбјеђивањем додатног живоног проста, кога сигурно неће достајати како дјеца буду расла, а што да не касније и заснивала своје породице.


Нема се много шта додати за крај ове заиста лијепо испричане приче. Како се исплатио огроман труд наших волонтера из Градишке, који су током читаве године марљиво радили и алармирали своје суграђане за помоћ породоци Гајић и каквим плодом је тај труд уродио остављамо вама да пресудите на основу ових приложених фотографија.

Гајићи испред нове куће у току наше прве посете

Ми ћемо рећи само једно велико „СВАКА ЧАСТ!” и да се унапријед радујемо хуманитарним активностима и у новој 2020. години, које ће започети великим хуманитарним концертом у Културном центру Градишка, у петак 13.3.2020. године, на којем ће наступити: Етно група Траг, КУД Лепа Радић и Градски хор Лира.


НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи