Кућа са двориштем и имањем за Дурајлије из Борова насеља

Непосредно након што је пошаст у виду корона вируса захватила како нашу државу, тако и остатак региона и замрзнула све врсте путовања, брзом реакцијом наше организације, реализована је акција куповине куће за породицу самохране мајке Наташе Дурајлија из Борова насеља код Вуковара.

Посета која је обављена у последњи час пре затварања граница, приликом које смо се упознали са тешком ситуацијом ове самохране мајке, која је била приморана да са своја три сина Алексом (17), Дејаном (15) и Сашом (14) из месеца у месец живи у неизвесности и у стрепњи коју са собом носи подстанарски живот. Тешки социо-економски услови који су пратили ову храбру породицу, онемогућавали су им да барем нађу мир и као подстанари. У недостатку сталног запослења и немогућности да се рачуна на стална и сигурна примања, породица је морала да тражи искључиво најјефтиније смештаје, који често нису имали ни најосновније услове за живот. У једном од таквих објеката, који је притом био и нелегализован, што са собом носи бројне проблеме, затекли смо породицу приликом наше прве посете.

Здруженом акцијом младих људи из Борова и Вуковара, свештенства Епархије осечкопољске и барањске и наше организације, где је свако успео да уради у свом домену највише што је могао, брзо и успешно су остварени сви снови мајке Наташе и њена три сина. Куповина куће са двориштем и имањем и предаја исте у трајно власништво Дурајлијама. Вредност овог мини пројекта износила је 12.600 евра. Кућа коју је сама породица одабрала и која одговара потребама једне четворочлане породице налази се у близини Борова, тачније у Липовачи. Величина целог имања је 2.850 м², док је површина саме куће 100 м².

Једна велика брига мање која ће засигурно омогућити мајци Наташи да већу пажњу посвети проналажењу било каквог посла, а дечацима да се усредсреде на школске и спортске обавезе, пошто су како сазнајемо веома талентовани за фудбал, којим се и дужи низ година баве.

Саму посету породици приликом које смо могли и лично да се уверимо у неописиву срећу због добијене куће, обавили смо тек пре неколико дана. Речи захвалности од стране породице упућене су за све наше донаторе и чланове од Аустралије до Америке.

Породица већ увелико живи нови живот под својим кровом, а то је оно што је најбитније и због чега смо сви ми ту – да наставимо да испуњавамо недосањане снове оваквим породицама и хиљадама других заборављених и обесправљених породица у времену које је пред нама. То је оно што мора и треба да буде звезда водиља и што мора да нас сабира, подиже и гура даље када помислимо да је тешко.

Рачуни и потврде финансиране помоћи