Кућа за Лукиће у Малом Зворнику (видео)

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су велику и бројну породицу Лукић са деветоро деце, из села Горњи Амајић у општини Мали Зворник. Родитељи Раденко и Јасмина и деца Немања (22), Божидар (20), Анђела (17), Филип (13), Тамара (9), Александар (8), Александра (5), Неда (3) и најмлађа Дуња (2), добили су нови дом, са реновираним купатилом и новим покућством. Укупна вредност овог пројекта износила је 2.910.612 динара.

Породица Лукић, до скоро је живела у малој и трошној кући, која се налазила неколико километара далеко од главног пута – у шуми – без купатила у сталној борби са тешком и неизвесном свакодневницом, без било каквих изгледа за бољу и сигурнију будућност.

С тим у вези, Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ својих донатора, одлучила је да ову ситуацију потпуно промени и омогући Лукићима да коначно добију оно што је ова ведра и вредна породица заслужила – нови дом, реновирано купатило и ново покућство (кревети на спрат са душецима, два троседа, два ормара, кухињски елементи и комбиновани електрични шпорет) и шансу за један нови почетак!

Такође, породици је приликом прошле посете обезбеђена полупрофесионалне моторна Stihl тестера, чиме је знатно олакшан посао оцу Раденку, који већ пуних осам година нуди услуге сечење дрва и на тај начин прехрањује своју велику породицу.

Посебну радост, овој великој помоћи, видели смо код малих Лукића. Навикнути на тешке животне услове, где су по троје спавали у једном кревету, без основних услова за живот, ови дечаци и девојчице нису скидали осмехе приликом наше посете. Нови дом омогућио им је савршене услове за сигурније и срећније детињство.

Хуманитарна организација Срби за Србе изражава велику захвалност свим донаторима, који су личним примером и одговорношћу, омогућили да се оствари сан још једне многочлане породице. Породица Лукић је само једна од преко две стотине породица које планирамо да помогнемо у 2018. години, па вас овом приликом позивамо да наставите да пратите рад Хуманитарне организације Срби за Србе, и дате свој допринос, како бисмо остварили зацртани циљ и унели радост у стотине домова широм Србије и Балкана!

Срби за Србе са породицом Лукић испред њихове нове куће

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи