Купљен плац за једанаесточлану породицу Кокић из Добоја – ускоро ниче нова кућа!

Врло тешка људска судбина и још гори услови за живот једанаесточлане породице Кокић из Добоја, потресли су срца људи широм свијета. Када смо крајем 2020. године први пут објавили извјештај о овој породици, увјерили смо се да нема особе којој није стала кнедла у грлу слушајући или читајући о њима.

Породица живи у Подновљу код Добоја. Отац Жељко (53) и мајка Слађана (36) имају чак деветоро мале, али изузетно добре и васпитане дјеце: Аница (20), Милош (18), Никола (15), Милорад (13), Данијел (12), Данијела (8), Ненад (5), Љиљана (3) и Александар (2). Живот ове породице пролази у сивој кући, прљавим собама пуним влаге, без купатила и воде, сигурних примања. Хуманитарна организација Срби за Србе и хумани људи са свих страна свијета, неће дозволити да Кокићи живе без наде у боље сутра!

Ова породица борави у кући која није њихова, већ им је дата на чување. До када смију да је користе, није им речено. Замислите да вам сваки дан изнад главе стоји облак неизвјесности и страха да сутрадан можете завршити на улици, са деветеро дјеце, без изгдје ичега. Трошна кућа је у лошем стању, а намештај у још горем. Оно мало бијеле технике што имају, дотрајало је и неупотребљиво. Воду немају, већ бунар испод куће над којим перу веш и купају се. Улагање у кућу се свакако не исплати уз чињеницу да сутрадан може бити затражено да исту напусте. Због тога смо одмах засукали рукаве и у току 2021. године ријешили први дио помоћи. Породици је купљен плац на којем ће се градити њихова нова и властита кућа, а налази се недалеко од оне у којој тренутно живе. Сада слиједи још захтјевнији дио, прикупљање грађевинске и пројектне документације, али упркос томе, даће Бог да почетком прољећа и љепшег времена почнемо са радовима!

До сада, уложено је око 13.000 КМ, а доста новца сакупљено је приликом прве Тројке из блока у Добоју те многобројних других догађаја које организују неуморни волонтери наше организације из овог града. Многе Добојлије су нам казале да памте поплаве и сада Кокиће. Памте јаку и тешку борбу за људске животе које им је приредила катастрофа. Због тога су сигурни да ће људи поново, као што су и тада – показати емпатију, самилост, вољу за помоћи, несебичност, хуманост...

Омогућимо Кокићима да што прије почну одрастати у топлој, уредној и миришљавој соби! Да имају своје кревете, радне столове и чисто купатило. Срби, помозимо да ова дјеца имају адекватне услове за нормалан живот који заслужује свако невино дијете овог свијета.

Рачуни и потврде финансиране помоћи