„Наша мама више не плаче!” – нема више туге и стрепње, дошли су радосни дани за Бабиће код Берана!

Хуманитарна организација Срби за Србе завршила је изградњу куће за породицу Бабић из Шекулара између Берана и Андријевице. Петоро дјеце сада има нормалне услове за живот!

Акција је почела тужним окицама трогодишње Милице док је забринуто гледала у мајку Снежану која није успијевала сакрити сузе због немаштине у којој живе. Та тужна фотографија покренула је бројне људе широм свијета, па су Миличину забринутост и Снежанине сузе замијенили широки и радосни осмијеси!

Бог нас је погледао и послао вас! – малтене је узвикнула срећна мајка.

Отац Радојко, стриц Дејан, Сава (7), Здравко (9) и Сара (10) показали су нам све просторије нове куће, а онда се похвалили и им је домаћинство у међувремену постало богатије за још једног члана, Јовану. Дивна вијест и круна ове акције!

Пресрећна сам јер сада напокон имамо купатило, истакла је Сара чему се највише обрадовала.

Бабићи су живјели у старој дрвеној барациСви су спавали у једној спаваћој соби на три распала кауча. Живе од продаје млијека и сира, као и социјалне помоћи. Запитали смо се при првој посјети зар је заиста толико тешко да се побринемо да нам бар дјеца не живе тако?  

Сада већ можемо рећи да смо сви заједно положили још један испит хуманости. Осим изградње ове простране куће, иста је опремљена покућством (брачни кревет, два кревета на спрат, један обичан кревет, пет душека, два кауча, три ормара, радни сто, трпезаријски сто, осам столица, сточић, алфа шпорет, електрични шпорет и веш машина). Укупна вриједност помоћи износи 58.268 евра.

Драго нам је што сте већ годинама активни у нашој општини и хвала на свему што чините за народ у овим крајевима. Част је сарађивати са вама и радујемо се будућим пројектима, рекао је свештеник Миленко Ралевић из Берана који је предложио породицу за помоћ и помогао у спровођењу акције.

Велику захвалност дугујемо Playstudios Impact Fund из Америке, Асоцијацији српских студената филантропа са Универзитета у Виндзору у Канади који су организовали Журку из блока, ВМ Инжењеринг д.о.о. из Црне Горе, фондацији Forever Friends из Србије, Јелени Д. из Америке, HUSK Кина, USD Cable д.о.о. из Србије, Предрагу Е. из Србије, окупљенима на Журци из блока у Wood Caffe-у у Београду, ДОО Комуналном предузећу у Андријевици, Општини Беране, компанији Десетка из Берана, Иванград студију и Владимиру Шћекићу, архитекти Милану Лекићу и свима другима који су великодушно помогли реализацију ове акције.

Бабићи су једна од 15 породица које смо значајно помогли у току 2022. године за шта смо утрошили више од 300.000 евра. Подржите и будуће активности наше организације у Црној Гори и широм Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи