Новогодишњи базар у ОШ Лаза Костић

Традиционално, већ трећу годину заредом, Клуб родитеља и наставника ОШ ”Лаза Костић” организовао је хуманитарни новогодишњи базар. Ове године, базар је одржан у суботу 22. децембра и био је веома посећен и успешан.

Базар је окупио ученике из 19 одељења (I разред- 5 одељења, II разред- 4 одељења, III разред- 1 одељење и свих 6 одељења IV разреда). Ове године са нама су се дружили и ученици старијих разреда (V4 И VI 3), чланови ликовне секције и извиђачи. И ове године, предшколци вртића “Лептирић” су били наши гости.

Прикупили смо укупно 133.550,00 динара и уплатили на рачун Хуманитарне организације Срби за Србе за пројекат “Тројка из блока”. Уплатница је у прилогу. Гласањем учесника на базару одлучено је да ће прикупљени новац бити употребљен за обнову куће породице Лујанов из села Добрица, општина Алибунар.

Поред новца, припремили смо и пакетиће за децу из породице Лујанов – слаткиши и одећа која је прикупљена на базару. Ана Ивановић и Јелена Дробњак Рађеновић су пакетиће и одећу уручили породици заједно са представницима удружења.

– Прикупљена је значајна количина слаткиша и одеће за Свратиште, коју су чланови Клуба доставили Свратишту.

О успешности овогодишњег базара, ипак највише говоре утисци деце која су уживала у програму Базара. Концерт рок бенда “Мастер бластер” био је својеврсно изненађење за све генерације. Ништа мање није одушевила ни БеоКоцка са Лего радионицом и филм “Чарли и фабрика чоколаде“. И мало старији су имали прилику да се забаве и на штанду “Тројка из блока” тестирају своју прецизност и учествују у хуманитарном пикаду “Пикадо из блока”.

Део атмосфере дочаравају фотографије и прилог из јутарњег програма ТВ ПРВА.