Oдржан турнир у ПЕС-у у Лозници

Лозница је најавила нову Тројку из блока и то са првим хуманитарним турниром у ПЕС-у! 18 играча свих генерација су кроз дружење, забаву и популарни виртуелни спорт прикупили 9.000 динара за породицу Поповић из села Воћњак крај Лознице. Прошле године у Тршићу, лознички крај се уписао у списак локација турнира Тројка из блока. Скупљала се помоћ за породицу Миловановић, а цео крај је одговорио на позив и на мисију Хуманитарне организације Срби за Србе. Од кошаркашке лопте до боље будућности наше деце, преко играња игрица и окупљања и дружења – живи магија Тројка из блока. Свако по мало и учинићемо много, то је најједноставнији и најквалитетнији начин да се изгради боље сутра за много угрожених породица. Где год да се људи окупљају и друже, има простора и за хуманост и бригу о ближњима, посебно у невољама у којима живе породице са много деце.

Играли су са нама и неки нови клинци, па тако и мали каратиста, који је одмах после такмичења отишао на светско такмичење у каратеу да се бори и прослави име Србије у овом спорту. Играо се ПЕС један на један, зато што Тројка из блока негује праве вредности – праву спортску борбу, ривалитет и дружење!

На много виртуелних терена одиграло се много утакмица, по систему такмичења по групама. На крају, најуспешнији отишли су у полуфинале, а велико финале је било испраћено уз навијање и таласе какви се виђају на светским фудбалским аренама.

Наши пријатељи из Локала оставили су нам цео дан на располагању за турнир у ПЕС-у. Са свих страна града дошло је више од 30 пријатеља пројекта Тројка из блока, неки су се играли са нама, неки су играле неке друге игре, али сви смо убацивањем симболичне донације у кутију подржали мисију која у великом стилу стиже други пут у Лозницу.

Најбољи играч био је Раде Вујић, који је освојио пехар Тројке из блока! Честитамо и њему и свима који су одвојили дан и провели га са нама у борби против сиромаштва!