Осмеси као захвалност малих Ракића

Никола (8), Филип (12) и Ивана (14) Ракић, сплетом тужних животних околности, последњих седам година одрастају у селу Мијачи код Ваљева без мајке, а већ годину дана и без оца, који је настрадао радећи у шуми. О њима сада брину дека Владимир и бака Гордана. Хуманитарна организација Срби за Србе је након прве посете Ракићима обећала вредну помоћ за њиху породицу, и то обећање коначно и испунила крајем августа!

Укупна вредност помоћи наше организације за породицу Ракић износила је 1.418.369 динара а обухватала је грађевинске радове који су почели 20. јула а укључили су скидање старог, оронулог крова и постављање новог крова, озидан је нов оџак и постављени су олуци и лим како би се спречило даље пропадање куће услед влаге и прокишњавања. У унутрашњем делу куће, сређени су и постављени подови на горњем спрату куће, уређене су дечије собе, окречене, постављене гипсане плоче и ламинат. Такође, замењене су електричне инсталације у кући и разводна табла.


Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе са породицом Ракић испред њиховог дома.

Љубав најмлађег Николе према деди је огромна, а љубав деде Владимира према осталим унуцима није ништа мања. Упркос болестима које стижу са његових 65 година он се и даље вредно труди да у кући не мањка ништа. Поред прихода од пензије, држе 3 краве, 15 оваца и пилиће. Задивљује снага овог човека и борца!


Филип, Никола и Ивана добили су потпуно реконструисане собе на горњем спрату куће у којима ће моћи пристојно да живе, уче и бораве.

Ракићи су у току радова на замени крова куће успели да од својих средстава плате замену старих прозора и постављање нове столарије.

Највећа награда наше организације и наших донатора јесте чињеница да смо барем на кратко вратили искрене осмехе и задовољство на лица малих Ракића али и њихових деке Владимир и баке Гордане. Од наше организације добили су могућности да живе у свом дому без бојазни да ће им прва следећа киша нанети нове неприлике и проблеме са којима су се до сада сусретали. Упућујемо захвалност свим донаторима и пријатељима Хуманитарне организације Срби за Србе који су обезбедили да још једна српска породица има пристојан дом и наду за бољу и лепшу будућност. Део средстава за ову акцију обезбеђен је на трећем хуманитарном турниру у баскету 3 на 3 у Бачкој Паланци, као и на турниру Тројка из блока у Берну.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи