Помогнути Поповићи из Р. Српске

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је крајем маја шесточлану породицу Поповић из села Бранешци које је удаљено 25 километара од Челинца у Републици Српској. Родитељи Миленко и Славка живе са четворо дијеце Илијана (20), Милијана (18), Гојко (17) и Бојана (15). Уз велику помоћ и добру вољу донатора успјели смо доћи до циља који је остварен, Поповићи су добили прикључне машине за трактор у вриједности од 4.000 KM. Овом акцијом отац Миленко је богатији за пет прикључка (купилица за сијено, сијачица, плугови, дрљача и и пумпа за наводњавање њиве).

Породицу Поповић посетили смо почетком године, тако да смо тада видели да немају никаво мјесечно примање, отац Миленко повремено заради на сезонским пословима када га позову као неку врсту испомоћи. Прије пар година је подигао кредит од ког је купио трактор, али без прикључних машина за које није имао довољно пара. Прикључке је позајмљивао или изнајмљивао да би обрађивао своје њиве од којих породица има највише користи. Сије жито као и кромпир, тако да је и то додатни извор прихода за породицу.

 Вредна помоћ за вредног домаћина Миленка Поповића

Поповиће смо раније помогли са куповином сјемена и од тад је створена идеја да се купе прикључци породици како би им се олакшали радови. И уједно са новим прикључним машинама би Миленко могао да заради обрађивајући друге њиве у околним селима.

Велику срећа и задовољство су могло видјети на њиховим лицима када су напокон угледали поред своје куће пристигле прикључне машине, јер нису могли поверовати до тог тренутка, да ће стварно добити помоћ.

Миленко се заједно са својом породицом захвалио свим донаторима који су му омогућили да са својим машинама напокон може да обрађује њиве, као што је рекао, нема више мољакања по селу да му неко посуди потребне прикључке.

 Поповићи са донираним прикључним машинама за трактор

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи