Помогнуто пет породица у Северној Македонији!

Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је своје активности у Северној Македонији. Овога пута помогнуто је пет породица на простору Никуљана и Волкова. Укупна вредност помоћи износи 13.549 евра.

Прва помогнута породица били су Димковићи из Никуљана. Отац Дејан, мајка Светлана и син Драган (10). Димковићи имају још три ћерке које су удате, а са породицом у истој кући живе и Дејанови отац и мајка. Дејан има здравствених проблема са коленом. Живе од његовог надничења. Породици је уручен грађевински материјал за постављање новог крова у вредности од 2.030 евра.


Хвала пуно на помоћи. Много нам значи јер је кров прокишњавао, па смо морали да стављамо шерпе како би прикупили воду – рекао нам је син Драган.

У Волкову смо прво помогли породици Петровиће. Отац Златибор и мајка Жаклина имају Зорана (26) и Стефана (21) док је ћерка удата и живи поред њих, у кући са мужем и два детета. Нажалост, синови имају психички и физички инвалидитет. Породици смо обезбедили уградњу подног грејања и грађевински материјал за уређење посебне просторије за синове како би добили адекватну негу. Укупна вредност помоћи износи 3.698 евра.


Завршетак ове собе нам је значајан посебно када дођу зимски месеци јер Зоран и Стефан не могу да излазе напоље, па су осуђени на малу дневну собу. Сада су добили могућност да имају више простора и буду покретнији. Такође, можемо да позовемо стручне људе како би вежбали са њима, што је посебно битно за њихово здравље – рекла нам је мајка Жаклина.

Наредна породица коју смо помогли били су Марковићи, такође, из Волкова. Отац Дејан и мајка Емилија имају две ћерке: Јелену (9) и Јовану (6). Породици је обезбеђен грађевински материјал и грађа за замену крова у вредности од 2.925 евра.


Када сам чуо од жене да су нас посетили хуманитарци из Србије, нисам могао да верујем да постоје људи као што сте ви – поделио је са нама своје утиске отац Дејан.

Четврта помогнута породица, а трећа у Волкову били су Пекићи. Отац Светомир и мајка Ивана живе са децом: Мирком (13), Тацком (12), Цобетом (10) и Максимом (2). Породици је обезбеђен грађевински материјал и грађа за замену крова у вредности од 2.223 евра.


Имамо великих проблема са влагом, па смо на различите начине покушавали то да решимо. Хвала пуно на помоћи, ускоро ћемо почети са радовима, па се надамо да ћемо решити проблеме које смо имали – рекла нам је мајка Ивана.

Последња помогнута породица у Волкову били су Влајковићи. Породицу чине отац Тони, мајка Данијела и син Живојин (12). Живе у веома тешким условима па смо породици обезбедили: фрижидер, електрични шпорет, сто и четири столице, ормар и грађевински материјал и неопходне санитарије за купатило. Укупна вредност помоћи износи 2.673 евра.

Као и сваки пут до сада, велику захвалност дугујемо  члановима и пријатељима Културно-информативног центра Срба у Републици Северној Македонији – СПОНА који су помогли у реализацији акција.

Рачуни и потврде финансиране помоћи