Породица Вучен из Шипова крсну славу Светог Николу дочекује у новом дому! (видео)

Иза нас је још један успјешно реализован пројекат и помогнуто вишечлано домаћинство из Републике Српске. Овај пут, у питању је осмочлана породица Вучен из села Пљева код Шипова.

Некад и сад

Још када смо их први пут посјетили и објавили извјештај, фотографија најмлађих чланова Јоване (6) и Марка (10), који са невиним осмијесима и разиграним очима стоје на темељу неизграђене куће, украли су срца хуманиста широм свијета те је прича ове породице почела да се гради. Градила се прича, градила се и кућа, тако да смо данас, годину дана послије, Вучене уселили у нови дом.

Некад и сад

Као и први пут, прихваћени смо домаћински, широког срца и руку. Родитељи Илија и Драгана, те дјеца  Милица (16), Ивана (14), Тамара (12), Марко (10) и Јована (6), насмијаних лица дочекали су нас на вратима. А оно што смо тада сазнали, још више нас је одушевило. Породица није жељела да се усели у кућу без нас, чекали су да дођемо и посјетимо их! Тако да смо заједно ушли у нови дом, благодарили свему и пожељели љепшу будућност ове вриједне породице.

Мајка Драгана прича да није очекивала да ће се овако брзо уселити и да ове године, крсну славу Св. Николу, дочекују у новом дому. Домаћин Илија нам је показао дрвена врата за гаражу која је сама направио. Каже, док не приушти боља. А ми, иако смо навикли на скромност овог доброг човјека, скидамо му капу и на овима јер је са своје двије руке и без консултација и са ким, направио одлична врата! Ова радна породица посједује башту, кокошке, три краве, коња и двије свиње. Сви брину о животињама, а Јована и Марко кажу да им је то драже него да уче.

Породици Вучен смо помогли изградити кућу до краја, ставити фасаду са изолацијом, ограде на терасама, обезбиједити прикључак на електродистрибуциону мрежу, те унутрашњост у потпуности опремити намјештајем и бијелом техником. Укупна вриједност радова износила је 50.025,60 КМ, од чега је први и већи дио исплаћен у току 2021. године, док смо у току 2022. године исплатили грађевински материјал за радове и услугу израде фасаде на шта је утрошено: 18.090,49 КМ.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се екипи наших волонтера из Шипова који су организовањем разних догађаја допринијели реализацији овог великог пројекта као и свим донаторима који су помогли да породица Вучен дочека крсну слави и празнике у свом топлом дому!

Рачуни и потврде финансиране помоћи