Пријем и благослов за даљи рад Епископа нишког г. Арсенија

У згради Епархије нишке у Нишу, са благословом његовог преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија уприличен је пријем за чланове Хуманитарне организације Срби за Србе поводом дугогодишњег хуманитарног рада на простору Епархије нишке.


У срдачном разговору са владиком Арсенијем и протонамесником Синишом Никитовићем чланови организације представили су свој рад на простору Епархије нишке у последњих 15 година. У Нишу, Бојнику, Алексинцу, Лесковцу, Мерошини, Димитровграду, Пироту, Гаџин Хану, Куршумлији, Прокупљу и Медвеђи организација је помогла 34 породице које броје 174 деце. У овој години планирана је помоћ за 10 породица које броје 39 деце.Посебна тема разговора односила се на харитативну делатност Епархије нишке у општини Медвеђа. У последњих пет година, Епархија нишка успела је да помогне више од 50 многочланих породица, а највећи пројекат је изградња куће породици Стефановић која живи у Црном Врху. Такође, Епархија је помогла и породицама Величковић, Тодоровић и Стојковић које је наша организација значајно помогла у претходних неколико година.

Заједничко деловање у општини Медвеђа дало је одличне резултате, па је постигнут договор да се сарадња са Епархијом нишком подигне на виши ниво како би се наставило са хуманитарним активностима у овој општини. Такође, сарадња обухвата све општине које се налазе у Нишкој епархији.

Епископ нишки г. Арсеније искористио је прилику да благослови рад Хуманитарне организације Срби за Србе са жељом да у наредним годинама заједничким снагама помогнемо што више угрожених породица.Протонамесник Синиша Никитовић, као управитељ, представио је рад Верског добротворног старатељства Епархије нишке „Добри Самарјанин” и изнео низ идеја које Епархија нишка планира да спроведе у наредном периоду а тичу се хуманитарних активности. Пре свега помоћ угроженим појединцима и породицама у основним животним намирницама али и многим другим хуманитарним пројектима.

Позивамо верни народ да подржи харитативну делатност Епархије нишке и рад Верског добротворног старатељства Епархије нишке. Захваљујемо се Епархији нишкој на указаном поверењу и благослову за даљи добротворни рад.