Догађаји

Спој традиције и хуманости – Одржан велики дечији фестивал на Калемегдану

На Калемегдану је, у суботу 23. септембра, Хуманитарна организација Срби за Србе успешно одржала велики хуманитарни фестивал фолклора и етно музике. Циљ фестивала био је прикупљање помоћи за изградњу куће породици Митровић која живи на граници између Србије и Северне Македоније у чистом албанском селу.

ДетаљнијеСпој традиције и хуманости – Одржан велики дечији фестивал на Калемегдану

Лопта са Мундобаскета – право са аеродрома стигла на донаторско вече у Нови Сад!

Након успешно организованих донаторских вечери у  Требињу,  Бијељини, Београду и Чачку, Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је 12. септембра у клубу „Ресет“ пето донаторско вече у овој години

ДетаљнијеЛопта са Мундобаскета – право са аеродрома стигла на донаторско вече у Нови Сад!

Тројка из блока у склопу 3х3 баскет турнира у Међи

Викенда, 22. и 23. јула у Међи је организован 3Х3 баскет турнир у склопу ког је организовано и хуманитарно шутирање тројки, Тројка из блока. Новац од котизација за такмичење у брзом шутирању тројки уплаћен је Хуманитарној Организацији Срби За Србе.

ДетаљнијеТројка из блока у склопу 3х3 баскет турнира у Међи

Осми меморијални турнир Немања Љубичић Шваба у Земуну!

У сећање на друга и брата, осми меморијални турнир Немања Љубичић Шваба, одржао се у период од 10. до 18. јула, на терену РК Земун у Земуну. На турниру је укупно учествовало 27 екипа, жељних доброг фудбала и дружења. У току првих шест дана, екипе су се надметале у групама,…

ДетаљнијеОсми меморијални турнир Немања Љубичић Шваба у Земуну!

Успјешно одржан трећи по реду хуманитарни Турнир по малама у Бродцу!

У недељу, 9. јула, одржан је трећи по реду хуманитарни Турнир по малама у Бродцу. Одзив је био феноменалан, пријавило се 14 екипа, преко 130 играча и најмање још двоструко толико симпатизера, комшија, пријатеља и Брочана је дошло „код дома“ да подржи репрезентације из својих мала. Иако је Петровдан, Брочанска…

ДетаљнијеУспјешно одржан трећи по реду хуманитарни Турнир по малама у Бродцу!

Гостовање ХО Срби за Србе на хуманитарној Видовданској академској вечери!

На један од најважнијих дана у нашем календару, Видовдан, позвани смо да учествујемо у хуманитарној Видовданској академској вечери, која се одржала 1.јула, под називом „Бог ће дати да нам сване Видовдан над Видовдане“.

ДетаљнијеГостовање ХО Срби за Србе на хуманитарној Видовданској академској вечери!

ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈА ТРЕШАЊА!

Ове, као и прошле године, млади момак студент дифа, покуцао је на врата наше канцеларије у Београду и затражио донаторску кутију. Он је, продавајући своје трешње у Београду, током читавог јуна, сакупљао новац и за нашу организацију. Након месец дана, он је опет закуцао на врата канцларије како би нам…

ДетаљнијеХУМАНИТАРНА ПРОДАЈА ТРЕШАЊА!

Видовданска бесједа професора Ковића у Линцу!

Након турнеје коју смо организовали у откобру 2022. године, када је проф. др Милош Ковић у два наврата говорио у Грацу и Клагенфурту на теме „Национални идентитет Срба” и „Косовски завет у прошлости, садашњости и будућности српског народа”, имали смо прилику да поново угостимо професора у Инзбруку и Линцу.

ДетаљнијеВидовданска бесједа професора Ковића у Линцу!

Сарадња са Генералним конзулатом Републике Србије у Минхену не јењава!

Доказ о врло успешној и срдачној сарадњи наше организације са Генералним конзулатом Републике Србије у Минхену јесте нови позив за гостовање, овог пута на Сабору српске школице.

ДетаљнијеСарадња са Генералним конзулатом Републике Србије у Минхену не јењава!

У Требињу успјешно одржано прво донаторско вече у Републици Српској!

Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је у Требињу у петак 19. маја, прво донаторско вече у Републици Српској!

ДетаљнијеУ Требињу успјешно одржано прво донаторско вече у Републици Српској!

Хуманитарне стрелице у Нишу и овога пута погодиле право у центар!

Дана 17. aприла, у Штаб кафеу успешно је одржан још један турнир Пикадо из блока у Нишу! Овом приликом уз помоћ учесника и пријатеља организације за помоћ вишедетним породицама сакупљено је 33.000 динара!

ДетаљнијеХуманитарне стрелице у Нишу и овога пута погодиле право у центар!

У Бањалуци Пикадо из блока трајао до касно у ноћ!

Најзанимљивији турнири, по старом добром обичају, дешавају се у Републици Српској. Овога пута, маратонски Пикадо из блока у Бањалуци почео је 3. априла а завршио се 5. априла у два сата после поноћи!

ДетаљнијеУ Бањалуци Пикадо из блока трајао до касно у ноћ!

Чаробне Крофне из блока у Теслићу!

У недељу 25. априла након литургије у порти храма Пресвете Тројице у Теслићу, велики број верног народа могао се засладити посним крофнама, свештенство је благословило читав скуп, а православни верници су показали да брину за ближње своје. У веома кратком времену прикупљено је 1.350 КМ.

ДетаљнијеЧаробне Крофне из блока у Теслићу!

Видовданска акција широм Републике Српске!

Видовдан, један од најзначајнијих празника, хуманитарна организација Срби за Србе у Републици Српској прославила га је догаћајима из блока  у 10 градова и прикупило се невероватних 6.160,57 КМ!

ДетаљнијеВидовданска акција широм Републике Српске!

Игре из блока на отвореном у Грацу

Након краће паузе, наши вредни саборци из Граца организовали су три догађаја на отвореном. Стони тенис, одбојка и пикадо из блока да заокружи фантастичан низ три манифестације на којима је скупљено 1.145 евра.

ДетаљнијеИгре из блока на отвореном у Грацу

Још један савршен викенд у Срему завршен Тројком из блока у С. Митровици!

Хуманитарни викенд који је, по традицији, успешно кренуо у Руми, у недељу, 28. јуна имао је своју кулминацију у Сремској Митровици, где је Тројка из блока гостовала по трећи пут! На теренима код градске плаже од 18 часова почела је трећа Тројка из блока у Сремској Митровици. Уз помоћ спонзора,…

ДетаљнијеЈош један савршен викенд у Срему завршен Тројком из блока у С. Митровици!

Одржана Тројка из блока у Аделејду у склопу турнира „3 на 3”!

Дана, 8. марта, са почетком од 11 часова, на теренима Црквено-школске општине „Свети Сава” у Аделејду успешно је одржана Тројка из блока у склопу четвртог турнира „3 на 3”! Као и претходна три пута организатори турнира били су: Црквено-школска општина Свети Сава, КК Шмекери и КК Београд. За помоћ многочланим…

ДетаљнијеОдржана Тројка из блока у Аделејду у склопу турнира „3 на 3”!

„Рођендан из блока“ у Мелбурну

Наши сународници у Мелбурну осмислили су лепо, а духовно корисно, рођенданско дружење. Наиме, породице Стефановић и Ерор су у сали Црквено-школске општине „Света Тројица“ у Бранзвику, у суботу 22. фебруара, „спојиле рођендане“. Слављеници су, уместо уобичајених поклона, примали донације за цркву и Хуманитарну организацију Срби за Србе.

Детаљније„Рођендан из блока“ у Мелбурну