Решени проблеми са влагом код породице Дошен у Новом Кнежевцу

Након завршених радова на санацији влаге у кући породице Дошен из Новог Кнежевца чланови Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу. Отац Ђуро и  мајка Јована подижу петоро деце – Дуњу (14), Игњата (10), Андрију (9), Николију (7) и Лава Константина (3). Ово је био други пут у две године да помажемо ову дивну породицу са крајњег севера Баната коју осликавају весела и лепо васпитана деца. Укупна вредност радова је 448.200 динара. 

Након прошлогодишњих посета овој породици и помоћи коју смо им тада били обезбедили план за ову годину је био да се уради фасада на кући, међутим зидови од набијене земље били су испуњени влагом и смрад који је узроковала та влага знао је да се шири по кући приликом падавина и зими када су ниже температуре. У договору са мајсторима и породицом одлучили смо се да санирамо овај проблем.

Приликом ових деликатних радњи на кући породице Дошен влажни делови зидова читавом дужином куће исечени су и замењени, а са задње стране куће где је зид био укопан у земљу постављена је изолација.

Како су нам нагласили прилком посете која је претходила радовима, столарија коју смо им донирали прошли пут донела им је уштеду у грејању, прошле зиме су утрошили 5 метара дрва мање него претходних година, а како ове зиме, тако и наредних година се надамо да се влага неће враћати у дом породице Дошен.

Захваљујемо се свима донаторима који подржавају рад Хуманитарне организације Срби за Србе и на тај начин омогућавају да мењамао животе наших породица и наше деце на боље.

Рачуни и потврде финансиране помоћи