„Сад је топло и без влаге. Спасли сте нашу дјецу!” – адаптирана кућа за породицу Јашовић из Брезојевице код Плава!

Шта бисте радили када би ваша дјеца живјела међу црним зидовима? Када би спавала у собама препуним влаге? Када би им здравље било угроженоЈашовићи су били у таквој ситуацији, па су се обратили Хуманитарној организацији Срби за Србе!

Прије и послије


Захваљујући томе, данас живе у прелијепој кућици у селу Брезојевица код Плава иза које се уздижу масиви планине Виситор.

Сад је топло у кући и влаге више нема, дјеца су нам спашена. Много сте учинили за нашу породицу, Бог вам добро дао, заједно су поручили родитељи Борис и Бојана.


Прије и послије

Адаптација куће за породицу Јашовић подразумјевала је скидање и постављање цријепа, замјену летви, уградњу даске цоларице и непропусне фолије, ископ, уградњу дренажног камена, уградњу цијеви, бетонирање, армирање стазе око куће, постављање фасаде и олука, постављање столарије на целој кући (троје врата, седам већих прозора и двоје мањих), зидање димњака у дјечијој соби, бавалит уградњу и кречење. Вриједност помоћи износи 22.370 евра. Раде (9), Кристина (7) и Лука (5), разлози за живот њихових родитеља, како су навели при првој посјети, сада имају пристојне услове за одрастање.

Дјеца су пресрећна. Видјели сте како је прије изгледала кућа. Мајстори које сте ангажовали су баш добра екипа, фино су све одрадили, додала је мајка.

Прије и послије

Присјетимо се, домаћин Борис учествовао је у свим ратним дешавањима на Косову и Метохији, бранећи народ од терориста. Због заслуга награђен је медаљом и похвалницомДанас у Црној Гори за таквог човјека посла нема!

Прије и послије

Његова супруга Бојана дошла је из Јагодине. Иако је ту већ више од 13 година, иако је изродила троје златне дјеце, документа још увијек не посједује. Живе од социјалне помоћи и држе нешто животиња. Имају и велики дуг за струју који отплаћују по 20 евра мјесечно.

Прије и послије

Прије двије године године снажан вјетар однио им је дио крова. То је додатно погоршало ионако лоше животне услове, па им је ова помоћ од још већег значаја.

Прије и послије

Драго нам је да смо били у прилици да помогнемо Јашовићима. Захваљујемо се од срца компанији Medical Innovation Solutions на донацији од 300.000 динара, предузећу CD System на донацији од 60.000 динара и свим другим донаторима.

Прије и послије

Породица Јашовић једна је од више од десет помогнутих породица у Црној Гори у 2022. години. Са утрошених скоро 300.000 евра, то је постала за сада рекордна година за нашу организацију у тој земљи. Настављамо с нашим активностима у Црној Гори и широм Балкана, па позивамо све добре људе да нас у томе подрже!

Прије и послије

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи