Срећа у очима малог Луке, заменила је тугу за преминулим оцем – породици Спасовски изграђена кућа!

Празнину у срцу и бол за изгубљеним оцем и супругом, нико не може надокнадити мајци Христини Спасовски и њеним малишанима Луки (8) и Марију (1). Крупне очи малог Луке пуне суза, остале су урезане свима нама током наше прве посете овој породици у селу Пелинце. Несрећне околности, приморале су мајку Христину да са децом пређе у стару земљану кућу, код мајке и брата, и да у једној собици, настави да одгаја своје синове.


Страх од тога како ће даље живети, поготово у оваквој кући, која не улива ни мало сигурности, испуњавао их је свакодневно. Посебно је тешко било функционисати зими, пошто се кућа налази на врх брда.

Некад и сад

Из тог разлога, решили смо да испунимо жељу мајци Христини и да им обезбедимо нови дом, како би превасходно деца имала бољу перспективу за школовање али и одрастање. У самом центру села Пелинце, одмах поред главног пута, изникао је нови дом Спасовских. Нешто о чему су могли само да маштају, сада је постало стварност захваљујући нашим донаторима.

Осмеси на лицима породице, улепшали су целу церемонију усељења, а посебно је то било видљиво на најмлађима.

Некад и сад

Много је лепо све. Сад имамо и собе и купатило и намештај, све што нисмо имали у старој кући. Близу нам је продавница и школа, па ћемо много лакше живети. Због деце ми је то најбитније. Захвални смо вам много, не бих знала шта да кажем – пренела нам је утиске Христина.

Некад и сад

Велику помоћ у овом подухвату, имали смо од наших дугогодишњих сарадника, Српског културно-информативног центра СПОНА из Скопља, који су обезбедили плац на ком је изграђена кућа, а фирма Medical Innovation Solutions je пружила знатну финансијску подршку. Наша организација је издвојила 44.009 евра, за изградњу куће и за опремање основним намештајем и белом техником. Обезбеђен је шпорет на дрва, електрични шпорет, веш машина, фрижидер, кухиња, трпезаријски сто са шест столица, кауч, брачни кревет, два кревета за децу, три ормана, два радна стола и две радне столице.

Oсвећењем дома Спасовских, ставили смо тачку и на овај подухват, али и на најуспешнију годину када говоримо о реализованој помоћи на подручју Северне Македоније.

Спасовскима је пружена шанса, каква се ретко када добија у животу, па се надамо да ће је на најбољи начин искористити. Планови за нове акције сличног карактера се увелико кују, тако да очекујемо да наредна година у свему буде још успешнија него ова.

Рачуни и потврде финансиране помоћи