Стевановићи из Кололеча завршили изградњу куће!

„Још једна породица на Косову и Метохији добила је нови дом!” Реченица којом све чешће започињемо извештаје успешно реализованих акција, потврда је да донатори из године у годину показују све већу сложност и бригу за најугроженије породице у нашој јужној покрајини.

Почетком године, брзом реакцијом наших људи из Аустралије, Канаде, Сједињених Америчких Држава, Србије и свих околних земаља, неопходна средства за куповину грађевинског материјала за изградњу нове куће породици Стевановић из Кололеча су прикупљена.


Пошто смо отац, брат и ја грађевински радници, потребан нам је био само грађевински материјал како бисмо направили кућу. Радили смо са великим уживањем знајући да ћемо ускоро бити у свом новом дому. Данас смо најсрећнија породица на свету јер коначно имамо оно што смо одувек желели – усхићеним гласом рекао нам је отац Стеван.

Стрепња и бол замењени су осмесима – Александра и Милена током прве посете и на завршетку радова

Насмејана лица троје малишана – Александре (5), Милене (3) и Косте (2), кога затичемо у наручју мајке Кристијане, показују нам да дечија радост нема цену и да је тешка ситуација у којој смо их затекли на крају прошле године само ружна прошлост.


Овде ће да буде сестрина и моја соба, једва чекамо да је напунимо стварима – рекла нам је најстарија Александра.

Тешки животни услови у којима је Александра одрастала 

Хуманитарна организација Срби за Србе за нови дом обезбедила је фрижидер, електрични шпорет, машину за прање веша и замрзивач. Вредност помоћи износи 1.050 евра.

Захваљујемо се свим донаторима на учешћу у акцији помоћи за породицу Стевановић и позивамо све људе доброга срца да наставе да подржавају наш рад како бисмо и следеће године наставили да помажемо угрожене породице на Косову и Метохији.

Рачуни и потврде финансиране помоћи