Лепе вести из Кололеча – Стевановићи почели са градњом нове куће!

Потресна прича о породици Стевановић која живи у изолованом косовско-метохијском селу Кололеч подигла је велики број донатора на ноге! Брзом реакцијом наших људи из Аустралије, Канаде, Сједињених Америчких Држава, Србије и свих околних земаља, неопходна средства за реализацију овог великог пројекта су сакупљена!

Најмлађи Стевановићи током прве посете

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Стевановић уручила је грађевински материјал за изградњу нове куће. Укупна вредност помоћи износи 15.453 eвра.

Мала Александра током прве посете

Иако је породица започела изградњу нове куће пре неколико година, због финансијских проблема, нису успели да је заврше, нити да је добро обезбеде, па је услед протока времена и лоших временских услова започета кућа пропала, након чега је одлучено да се нова кућа зида из темеља.

Управо тада, када је темељ био готов, и када су почеле контуре нове куће да се назиру, одлучили смо да посетимо Стевановиће.


Пошто смо отац, брат и ја грађевински радници, као што смо вам рекли прошлог пута, потребан нам је само грађевински материјал како бисмо направили кућу. Радимо по цео дан са великим уживањем знајући да ћемо ускоро бити у свом новом дому. Немам речи којима бих могао да вам опишем како се сви ми осећамо, неизмерно смо захвални свим вашим донаторима који су нам помогли – усхићеним гласом рекао нам је отац Стеван.

Стевановићи у старој кући током прве посете

Овога пута, у дворишту затичемо насмејана лица троје малишана – Александру (5), Милену (3) и Косту (2). Док нас је Коста из наручја мајке Кристијане љубопитљиво гледао, несвестан шта се тачно догађа, Александра и Милена су одмах прискочиле да нам покажу грађевински материјал који је стигао и објасне нам како се шта зове.


Овде ће бити сестрина и моје соба, једва чекам да кућа буде готова, биће то најлепша соба на свету –  смешећи се, објашњава нам Милена.

Помоћ за породицу Стевановић сакупљала се на Купу Драже Михајловића у Бризбејну, Пикаду из блока у Њујорку и Фолклору из блока у Мисисаги. Такође, наши пријатељи из хуманитарне организације Сви за Космет донирали су 2.000 евра.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији помоћи за породицу Стевановић. Након завршетка радова, направићемо завршни извештај где ћемо заједнички пропратити радост усељења у нови дом породице Стевановић!

Рачуни и потврде финансиране помоћи