Тројка из блока по четврти пут у Херцег Новом!

По четврти пут, хуманитарно-спортски пројекат Тројка из блока дошао је у Херцег Нови! Увод у сам турнир била су два догађаја – Биоскоп из блока и Шрауба из блока који су показали да су Новљани спремни за главни хуманитарни догађај у години.

Кошаркашки терени на Карачи, у суботу 27. јула били су оаза позитивне енергије и љубави коју су Новљани још једном показали према своме народу, поготову према онима којима је помоћ најпотребнија. Уз помоћ спонзора, донатора и учесника сакупљено је 3.436 евра!

Имајући у виду да је на прошлогодишњој Тројци из блока укупно сакупљено 2.950 евра, овакав скок у прикупљеним средствима само показује да све више становника Херцег Новог препознаје значај наше хуманитарне мисије, што нам даје могућност да након породице Гугољ, породице Миленковић, породице Јанчић и породице Шуковић, које су помогнуте у склопу претходних Тројки из блока, ове године помогнемо још једну многочлану породицу.

Ове године, све Тројке из блока у Црној Гори сакупљају помоћ за завршетак изградње нове куће породици Минић из села Јабланово поред Бијелог Поља. Прошле године у њиховом дому избио је пожар који им је потпуно „прогутаоˮ кућу. На сву срећу, сви чланови породице Минић успели су да се спасу и изађу на време из куће. Захваљујући Цркви у Бијелом Пољу, месној заједници, родбини и бројним добрим људима изграђена је нова кућа, која још увек није потпуно довршена.

Турнир у Херцег Новом отворио је отац Никола Тодоровић из Цркве св. Архангела Михаила у Херцег Новом, који се захвалио свим присутнима и организацији на још једном успешном турниру. Што се тиче такмичарског дела, прилику да отворе турнир имале су сестре Ана и Милица Дабовић, златне кошаркашице репрезентације Србије. На турниру се укупно пријавило невероватних 447 шутера! На такмичењу у брзом шутирању тројки, пријавило се 215 тројкаша, док се за шут са пола терена пријавило 103 најхрабријих такмичара. Што се тиче возића елиминације, 129 учесника шутирала су бацања.

Након првог дела такмичења када су учесници шутирали тројке са три позиције, уследио је финални део, где је десет најбољих тројкаша шутирало са пет позиција, па је након нешто више од четири сата редослед победника био следећи:

 1. Марко Грковић
 2. Вук Ивеља
 3. Марко Сарић

Спонзори четврте Тројке из блока у Херцег Новом били су:

 • Ресторан Барка (ШИБ)
 • Анонимно
 • Аналитика
 • Teduda-MI
 • Сава осигурање
 • Клуб Peoples
 • Кафе Кум

Донатор:

 • Борис П.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су дали свој допринос у реализовању овог пројекта. Посебно нам је драго да турнир у Херцег Новом полако добија статус традиционалног, па се надамо да ће у годинама које следе имати још успешније турнире, како бисмо заједничким снагама помогли што више угрожених породица!