Усељена породица Матовић – нова Срби за Србе акција у Никшићу!

Радост Божића и нада да ће се ћерка Данијела (1), која се тренутно налази у хранитељској породици, напокон вратити кући угријала је мајчино и дјечија срца Борислава (13), Светлане (9), Тијане (7) и Снежане (3), као и одушевљење новим домом.

 


Некад и сад

Ово је прелијепо, захвална сам свим хуманим људима и организацији Срби за Србе што нам је купила и адаптирала  кућу – ријечи су самохране мајке Бранке Матовић.

Хуманитарна организација Срби за Србе је породици Матовић купила кућу у насељу Драгова Лука код Никшића. Прије су живјели у селу Велимље на подручју Бањана, а свакодневницу су им чинили празан фрижидер, влага и тужни погледи. Дијелили су са бабом, стрицем и тетком свега двије неусловне спаваће собице, дневну собу, пољски тоалет и намјештај који је то одавно престао бити.


Некад и сад

Вриједни и хумани мајстори уложили су труд на адаптацији новог дома Матовића. Урађени су нови кров, фасада, тротоари око куће, спуштени су плафони, стављен је ламинат, окречене су просторије, реновирано је цјелокупно купатило, купљен је дио покућства (електрични шпорет, кревет на спрат, два душека, сто, шест столица, радни сто), бетонирана је тераса, ојачани су потпорни зидови терасе и обезбијеђен је дио материјала за ограду. Укупна вриједност куповине, адаптације и опремања куће је 54.327 евра.

Некад и сад

Да снага заједништава увјек побјеђује показује и ова акција. Добри људи су се одазвали нашем апелу и помогли малим Матовићима. Захваљујемо се Народној кухињи у Никшићу на срдачној помоћи,  Агенцији за пројектовање и планирање Општине Никшић, Човјекољубљудобротворном фонду Митрополије Црногорско-приморске који је даривао 2.500 евра за адаптацију, Асоцијацији српских студената филантропа са Универзитета у Виндзору у Канади која је организовала Журку из блока, Колу српских сестра Херцег Нови, братству Љуби ближњег свог које је обезбиједило дио материјала за ограду, братству Светог свештеномученика Риста Косијеревског које је обезбиједило седам кубика дрва, оцу Андреју на помоћи, организацији Пленум 083 која је породици обезбиједила постељину,  посуђе и кућне потрепштине, Технополису који је обезбедио гријалице и усисивач, Синдикату Електропривреде Црне Горе који је обезбиједио ваучер за куповину потрепштина и породици Вуковић која је даровала постељину.

Захваљујемо од срца донаторима широм свијета и добрим људима који су подржали пројекат помоћи породици Матовић. Матовићи су једна од 15 породица у Црној Гори које је наша организација помогла у 2022. години са више до 300.000 евра. Подржите и наше наредне активности!

Некад и сад


Рачуни и потврде финансиране помоћи