Успешно одржан други Квиз из блока у Нишу!

Након јануарског распевавања у виду Караока из блока, фебруар месец био је резервисан за надметање у општем образовању, популарном догађају који је и настао у Нишу – Квиз из блока! У петак, 27. фебруара у ресторану Ведрик успешно је одржан други Квиз из блока. Овога пута, уз помоћ такмичара, пријатеља организације и свих присутних сакупљено је укупно 25.380 динара!

Драго ми је што још једном имамо прилику да организујемо Квиз из блока. Као што знате, и овога пута ресторан Ведрик направио је хуманитарни мени, где ће целокупан износ, након одузимања набавних цена, ићи у хуманитарне сврхе. Ове године, циљ je да од хуманитарних догађаја у Нишу помогнемо једну нишку породицу, тако да је веома битно да се што више људи укључи, а ми ћемо се трудити да у месецима које следе организујемо још интересантних догађаја – рекао је Урош Миленковић, волонтер организације Срби за Србе и домаћин овога догађаја.

На самом такмичењу укупно је учествовало 14 екипа са по четири такмичара у свакој екипи. Питања су била подељена у шест области – историја, географија, општа култура, спорт, музика и филм, а у паузама између области за све учеснике организоване су наградне игре у којима су такмичари добијали награде наших спонзора – Ерго јастук, Тепих Центар, Таниеро љути сос и Сити такси.

Као што видите ово су љути сосеви различитих врста које лично правим у Нишкој Бањи. Већ дуго времена пратим организацију Срби за Србе и имам велико поштовање за све што организација ради. Част ми је што могу да допринесем овом догађају јер све што зарадим од продаје вечерас проследићу овој акцији – рекао је Александар Танић, власник Таниеро љутих сосева.

Након узбудљивих два и по сата, у којима смо имали прилику да се уверимо колико су наши такмичари информисани и колико знају, редослед победника био је следећи:

  1. Искрено знање на дар II – 61 поен
  2.  Јустиција – 58 поена
  3. Три мускетара и Д’Артањан – 56 поена

Пројекат Тројка из блока наставља са активностима у Нишу, па позивамо све Нишлије да прате наш сајт и странице на друштвеним мрежама како би могли на време да се информишу о наредним догађајима у овом граду.